ČITALI SU U MEDIJIMA...

OPAČIĆ I JAKOVINA U ČUDU 'Smjena Zlatar? Pojma nemamo. Datum izbora? Ni to ne znamo'

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavili su u ponedjeljak kako o potencijalnoj smjeni ministrice kulture Andree Zlatar Violić znaju samo ono što su pročitali u medijima.

"Ne znam ništa više od onoga što sam pročitala u medijima, doista", kazala je Opačić odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti obilježavanja Svjetskog dana voda u Hrvatskim vodama.

"Vi znate da su ministri ingerencija premijera i onoga iz koje je stranke sam ministar", kazala je Opačić.

I ministar Jakovina je kazao kako ne bi komentirao potencijalnu smjenu ministrice kulture.

"Ne bih komentirao. Pitanja su za kolegicu Zlatar Violić, ono što imam podataka su samo iz medija. Pitanje je ili za ministricu ili za premijera", rekao je Jakovina.

Novinari su Opačić i Jakovinu pitali i za komentar izbornih rezultata te izjavu HDZ-a da su pobjednici lokalnih izbora kao i jesu li ti rezultati određeni orijentir za parlamentarne izbore.

Opačić je kazala kako to nije orijentir za parlamentrane izbore. "Lokalni izbori su sasvim nešto drugo i ne bih rekla da su oni (HDZ) pobjednici. Mi smo dobili u principu gradonačelnike u onim gradovima u kojima nam je to bilo jako važno. Prema tome smatramo da su građani samo imali nepotrebne troškove zašto što je HDZ rušio gradska, odnosno općinska vijeća", kazala je Opačić.

Jakovina je rekao kako je u Brodsko-posavskoj županiji, u općini Gundinci premoćno pobijedio SDP-ov kandidat za načelnika općine te da ga to kao žitelja te županije i predsjednika županijskog SDP-a raduje.

Što se tiče ostalih rezultata, kazao je kako se uvijek mogu napraviti dobre analize. "Pogledajte omjer urbanih i ruralnih sredina, pogledajte tu njihovu navodnu premoć. Vjerojatno bi bila iskazana u puno većem rezultatu", kazao je te dodao da se "igra zadnja četvrtina utakmice".

"Oni koji vole vaterpolo znaju da su se i olimpijade i svjetska prvenstva gubila i dobivala u zadnjoj četvrtini", rekao je.

Na pitanje kada će biti parlamentarni izbori Opačić je rekla da ne zna, a ministar Jakovina je kazao kako to nije pitanje za njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:23