STRANAČKI SKUP

Opačić: Radimo na boljoj komunikaciji unutar SDP-a. Jovanović: U Saboru je atmosfera kao da je riječ o kokošinjcu

"Raspravljamo o boljoj koordinaciji Vlade i Kluba zastupnika jer smo nakon dva mjeseca rada u Vladi odlučili razgovarati o međusobnoj komunikaciji odnosno o tome što treba popraviti u tim odnosima", rekla je Milanka Opačić na sastanku članova Vlade i Sabora iz redova SDP-a
 Srećko Niketić / CROPIX

Stotinjak dužnosnika SDP-a, članova Vlade i Sabora iz redova te stranke, koji su se jučer okupili u porečkom hotelu "Diamant", nastavili su danas raspravu o mjerama za ubrzanje reformi u državi, ali i o boljoj koordinaciji između Vlade i Kluba zastupnika.

"Raspravljamo o boljoj koordinaciji Vlade i Kluba zastupnika jer smo nakon dva mjeseca rada u Vladi odlučili razgovarati o međusobnoj komunikaciji odnosno o tome što treba popraviti u tim odnosima, što nije funkcioniralo u protekla dva mjeseca", rekla je potpredsjednica SDP-a i Vlade te ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Dodala je kako je komunikacija unutar stranke od iznimnog značaja kako bi se što bolje predstavili projekti i zakoni koji se donose u Vladi.

Na pitanje novinara što nije valjalo u protekla dva mjeseca Opačić je naglasila kako je komunikacija zapravo ono na čemu treba raditi. "Nama je ta komunikacija s članovima parlamenta važna jer su oni ti koji odlučuju i raspravljaju o predloženim projektima i zakonima koje onda moraju zastupati i braniti u parlamentu", kazala je Opačić.

"Vlada je u protekla dva mjeseca puno učinila" rekla je, "pa je tako donijela proračun prije roka te usvojila niz zakona koji su prvenstveno išli u smjeru pomoći hrvatskom gospodarstvu".

"Mislim da smo donijeli veliki broj ključnih zakona i zato ispada da je najviše pozornosti bilo posvećeno ministarstvu gospodarstva i financija", rekla je Opačić. Dodala je kako se upravo u tim ministarstvima "trebao napraviti žešći korak kako bi gospodarstvo moglo dalje".

Hrvatska je mala zemlja, kazala je, i stoga je prostor sužen u iznalaženju kvalitetnih kadrova i vrhunskih menadžera. "Svjesni smo da smo naslijedili teško stanje u gospodarstvi i javnim poduzećima, i to je nešto što moramo mijenjati te nam zato trebaju vrhunski menadžeri", kazala je Opačić.

Također je rekla kako ova Vlada želi uspostaviti "poštenu i transparentnu politiku prema građanima".

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na pitanje novinara o čemu se konkretno raspravlja na ovom stranačkom skupu kazao je kako na njemu nema govora o unutarstranačkim izborima već o komunikaciji kluba zastupnika i Vlade, a sve kako bi se poboljšao i rad u parlamentu.

"Brojni ispravci netočnih navoda stvorili su atmosferu oko Sabora kao da je riječ o kokošinjcu", poručio je Jovanović dodavši kako saborski zastupnik svoj ugled ne stječe ispravcima nego kvalitetnim raspravama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:53