UNATOČ ZIMSKIM UVJETIMA

Opasnost na cesti: Čeh s 2,4 promila Likom vozio 201 kilometar na sat

Vozač iz Češke je bio kažnjen sa 5.000 kuna novčane kazne

Ilustracija

 Konrad Wothe/Imagebroker/Profimedia

Tijekom proteklog vikenda policija je u Ličko-senjskoj županiji za prekoračenja dopuštene brzine kretanja kaznila 50 vozača, a među njima bio je i 39-godišnji Češki državljanin koji je u petak unatoč zimskim uvjetima autocestom kroz Liku vozio brzinom od 201 kilometar na sat.

Kako je priopćeno u ponedjeljak iz Policijske uprave ličko-senjske, bilo je kažnjeno i 11 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, s tim da je najveću koncentraciju alkohola u krvi imao vozač (37), koji je u subotu vozio kroz Otočac s 2,42 promila.

Ipak tijekom vikenda kada se provodila preventivno-represivna akcija prometne policije, nije bilo teških prometnih nesreća, tek pet s materijalnim štetom, tri u Gospiću i po jedna u Novalji i Senju, dodaje se u priopćenju.

Vozač iz Češke je bio kažnjen sa 5.000 kuna novčane kazne, a pošto je kaznu platio odmah na mjestu događaja, između Jadova i Zira, kazna se svela na dvije trećine, odnosno na 3.333 kune, doznaje Hina u PU u Gospiću.

Alkoholizirani vozač je u Otočcu bio isključen iz prometa i bila mu je do otrežnjenja oduzeta vozačka dozvola, a za taj će prekršaj odgovarati na Općinskom sudu u Gospiću po redovitom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:48