SKANDAL U BOLNICI

Opća bolnica Bjelovar ipak vratila četvero kirurga na posao

 Ranko Šuvar/CROPIX

Upravno vijeće Opće bolnice Bjelovar jučer je uvažilo zahtjev četvorice kirurga koji su se požalili na otkaz ugovora o radu te ih je odlučilo vratiti na posao.

Iako su posljednjih dana tvrdili kako zahtjevi kirurga za povlačenjem otkaza od 10. kolovoza nisu valjani jer nisu Vijeću upućeni pojedinačno, članovi Vijeća, na čelu s predsjednikom Miroslavom Čačijom, u međuvremenu su se predomislili te prihvatili povlačenje jer je, kažu, upućeno 31. kolovoza, dan prije najavljenog otkaza.

Četvorica kirurga još uvijek nisu dobila službenu obavijest o vraćanju na posao, tako da je za sada još uvijek nepoznato kad će opet početi s radom.

Podsjetimo, višegodišnja previranja na bjelovarskoj Kirurgiji kulminirala su u kolovozu, kad je 10 kirurga najavilo otkaze za 1. rujna ukoliko se s mjesta v.d. ravnatelja bolnice ne smijeni njihov kolega Davorin Diklić, koji tu funkciju obavlja duže od dvije godine.

Kako je Upravno vijeće nakon toga raspisalo natječaj za ravnatelja, šestoro je kirurga povuklo otkaze pojedinačno, a četvoro zajedničkim dopisom, što im je Upravno vijeće osporavalo sve do jučer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 12:23