NISU ZNALI DO POSLJEDNJEG TRENUTKA

OPĆINA KOSTRENA OBJASNILA ŠTO SE DOGAĐALO UOČI OTKAZIVANJA THOMPSONOVA KONCERTA 'Načelnik je izložen napadima i prijetnjama!'

 
Marko Perković Thompson
 Jure Miskovic / CROPIX

- Općinska uprava Općine Kostrena nije sudjelovala u razgovorima oko organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, niti je bila upoznata s činjenicom da su potpisani ugovori i od strane KD Kostrena preuzete bilo kakve obveze - priopćili su iz Općine Kostrena nakon što je priča o otkazivanju Thompsonovog koncerta, predviđenog za 28. travnja, pobudila veliku medijsku pažnju.

Ističu da je obavijest o održavanju koncerta dobivena neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nije bila poznata činjenica da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima.

- Obzirom da se memorijalni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku-Paji, kao povod ovom koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja, već unaprijed planiranim programom Općina Kostrena obilježava 25 godina osnutka, općinski načelnik, predsjednik UDVDR Kostrena i direktor KD Kostrena donijeli su zaključak da se ova manifestacija neće održati, nakon čega je direktor KD Kostrena sastavio i poslao obrazloženje organizatorima koncerta o raskidu suradnje. Obrazloženje o raskidu suradnje Općina Kostrena dobila je na uvid tek nakon što je poslano organizatorima koncerta, tako da ni u ovom slučaju nije imala priliku utjecati na bilo koju okolnost - istaknuli su u Općini.

Navode da je, bez obzira što je riječ o komercijalnom koncertu, uobičajena praksa da Općina bude informirana o događanjima koja se održavaju u njezinim prostorima od čega se u ovom slučaju iz nekog razloga odstupilo, unatoč tome što se radi o događaju visokog rizika.

- Ovakvim postupanjem Općini Kostrena učinjena je reputacijska šteta, općinski načelnik izložen je verbalnim napadima i prijetnjama, a bude li čitava priča poprimila i sudski epilog, KD Kostrena imat će i financijsku štetu što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti za istu - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Općina Kostrena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2022 12:49