DEMOGRAFSKE MJERE

Općina Rugvica nudi pomoć od 300 kuna za svako dijete prije početka školske godine

Ovo je još jedna u nizu demografskih mjera kojom se želi mladim obiteljima s djecom osigurati što bolju budućnost
Mato Čičak
 Davor Pongracic/Cropix

Općina Rugvica, po prvi puta, kreće s isplatom novčanog iznosa od 300 kuna svakom djetetu s područja općine od navršene 2 godine života pa do kraja srednjoškolskog obrazovanja, poručili su priopćenjem za medije iz općine.

Novčanu pomoć za djecu, a prvenstveno njihove roditelje, Općina Rugvica je osigurala u proračunu za 2021. godinu. Ovo je još jedna u nizu demografskih mjera kojom se želi mladim obiteljima s djecom osigurati što bolju budućnost da ostanu živjeti i raditi na području općine Rugvica.

”Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa ponukala nas je da srežemo neke troškove i da taj novac usmjerimo prema našoj djeci i njihovim roditeljima. Možda 300 kuna nije puno, ali na početku nove školske ili vrtićke godine kada je roditeljima najviše opterećen kućni budžet ovaj iznos će im zasigurno pomoći da djeci osiguraju potreban školski pribor, odjeću i obuću. Siguran sam kako ćemo s ovom mjerom nastaviti i u godinama pred nama ”, ističe načelnik Mato Čičak.

Inače, Općina Rugvica je u travnju prošle godine ukinula prirez porezu na dohodak koji je iznosio 6% te provodi niz demografskih mjera kojima se želi pomoći mladim obiteljima s djecom, ali i svim mještanima. Tako se dodjeljuju jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu te za blizance i trojčeke, jednokratne potpore za studente, sufinancira se prijevoz za sve srednjoškolce i studente, osigurane su besplatne knjige i oprema za osnovnoškolce, a sufinancira se i boravak djece u vrtiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:48