NOVA ODLUKA

OPĆINA RUGVICA OD SUTRA UKIDA PRIREZ NA DOHODAK 'Direktno će porasti primanja mještana, a tako i kvaliteta života'

 Boris Kovačev / CROPIX

Općinsko vijeće Općine Rugvica donijelo je Odluku kako od 1. travnja ukida prirez porezu na dohodak, koji je do sada iznosio 6%.

Nakon povećanih izdvajanja za novorođenu djecu, jednokratnih potpora za studente, sufinanciranja prijevoza za sve srednjoškolce i studente, besplatne knjige i opreme za osnovnoškolce, sufinanciranja boravka djece u vrtiću, pokretanja projekta izgradnje POS-ovih stanova na području Općine, ukidanje prireza je još jedna u nizu demografskih mjera kojim se želi mladim obiteljima s djecom i drugim mještanima osigurati što bolju budućnost da ostanu živjeti i raditi na području općine Rugvica.

“Mislim da smo jedna od vodećih općina u Hrvatskoj po tim mjerama, počevši od mjera za novorođenu djecu“, ističe načelnik Općine Mato Čičak te dodaje kako će mjerom ukidanja prireza direktno porasti primanja mještana, a time i kvaliteta života kontinurano rasti.

Za programe javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu te javnih potreba u socijalnoj skrbi što uključuje pomoć obiteljima za svako novorođeno dijete, Općina Rugvica u ovoj godini osigurala je više od 5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:37