TRAŽE NAKNADU ŠTETE

OPĆINA U SREDNJOJ DALMACIJI TUŽIT ĆE MINISTRA MARIĆA 'Već smo potrošili novac za pripremu za porez na nekretnine, sad je bačen u vjetar!"

 
Načelnik općine Tisno Ivan Klarin na prosvjedima u listopadu 2016.
 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

S obzirom na najavu predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića o odgodi uvođenja poreza na nekretnine, Općina Tisno pokrenuti će postupak protiv Ministarstva financija RH i tražiti naknadu štete tj. refundaciju do sada utrošenih sredstava za ustrojavanje sustava i evidencija potrebnih za uvođenje poreza na nekretnine, priopćio je načelnik Ivan Klarin.

- Iako sam od početka bio jedan od najvećih kritičara uvođenja poreza na nekretnine, Općina Tisno je prema uputama Ministarstva financija RH na vrijeme počela s pripremama, te uložila znatna financijska sredstva u nove programe, edukaciju službenika te prikupljanje podataka.

Zagreb, 210617.
U Banskim dvorima odrzana je redovita sjednica Vlade RH.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Zdravko Maric, Marija Pejcinovic Buric
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Trošak koji je do sada nastao zbog političkog amaterizma i ovakvog postupanja prema jedinicama lokalne samouprave u RH od strane predsjednika Vlade RH Plenkovića i ministra financija Marića, značajan je za proračun Općine Tisno, smatramo da je to novac poreznih obveznika koji je doslovno „bačen u vjetar“, te za to netko mora snositi odgovornost - stoji u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:04