NAVODNO NEOVLAŠTENO NADZIRANJE

OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U OSIJEKU SLUČAJU MILIJANA BRKIĆA 'Nije donesena državnoodvjetnička odluka, niti je dovršeno istraživanje'

Milijan Brkić
 Bruno Konjević / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku oglasilo se o slučaju Milijana Brkića, osumnjičenog za neovlašteno nadziranje četiri ženske osobe u kraku afere SMS.

- U predmetnom slučaju još nije donesena državnoodvjetnička odluka, niti je dovršeno istraživanje, stoji u odgovoru Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku na upit N1 televizije o statusu postupka protiv Milijana Brkića.

Podsjetimo, Jutarnji list u nedjelju je objavio da je, prema neslužbenim saznanjima, dovršeno višemjesečno istraživanje pokrenuto protiv potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, njegova brata Joze Brkića, kuma Blaža Curića i nekadašnjeg policijskog informatičara Franje Varge. Jutarnji list iz dobro upućenih izvora saznaje da do optužbe Brkića i ostalih u ovom predmetu gotovo sigurno neće doći. Naime, tvrde naši izvori, rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela.

Nakon što je Franjo Varga procesuiran pod optužbom za izradu lažne SMS prepiske bivšega glavnog državnog odvjetnika i osječkih sudaca za potrebe Zdravka Mamića, kao i slične prepiske za Ivicu Todorića, policija je u pretrazi njegove računalne opreme pronašla i druge zanimljive podatke, pa tako i one koji su se odnosili na SMS prepiske i e-mail korespondenciju određenih ženskih osoba.

Napise Jutarnjeg u nedjelju je odbio komentirati ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Poručio je da kao ministar ne zna i ne može govoriti o istragama koje provode policija i DORH.

- Ono što mogu reći je da sam informiran od glavnoga ravnatelja policije da hrvatska policija nema nikakvu službenu informaciju, naglasio je Božinović.

O medijskim napisima oglasio se glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

- Odluka još nije donesena. Može biti odbačaj ili optužnica. Koja god bila, bit će jedina moguća i zakonita, kazao je Jelenić za RTL.

Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i šefa kampanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, također je komentirao napise Jutarnjeg.

- Ako tako bude službeno, ja ću biti sretan zbog prijatelja koji će skinuti taj problem i tu percepciju javnosti da je kriv za nešto, a u biti nije za ništa kriv. Očekujem aktivnosti i zalaganje svih članova stranke, a posebno najistaknutijih članova, kazao je Anušić za N1.

Na pitanje jesu li 'zakopane ratne sjekire' između predsjednika stranke Andreja Plenkovića i potpredsjednika Brkića, Anušić je odgovorio:

- Zakopane su, zakopane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:49