NEOPREZNI TURISTI

OPEL OTKLIZAO U MORE NA OTOKU RABU Hrvatske službe danas spašavale brojne strane turiste na moru i obali

Djelatnici Pomorske policije Kapetanije Senj spasili su danas šestero stranih državljana koje je nosila jaka bura i nisu se mogli vratiti na obalu
 Dalen Španjol/CROPIX

Sedmero stranih državljana spašeno je danas na moru - jedan se zbog ozljede glave onesvijestio i pao u more, a šestero se nije moglo vratiti na obalu zbog jake bure.

Prilikom glisiranja skuterom u Loparu na otoku Rabu danas je 27-godišnji mladić iz Austrije ozlijedio glavu, no spašen je i prevezen helikoptrom do Rijeke na Hitnu pomoć na Sušaku.

Dok je glisirao, zbog vala koji je naletio udario je glavom u volan i pao onesviješten u more, a Austrijanka, koja se nalazila u blizini, pridržavala ga je do dolaska pomoći.

Ozlijeđeni mladić prebačen je na obalu, zatim kolima Hitne pomoći do Raba, a odatle helikopterom oko 15 sati u Rijeku, priopćeno je iz Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

U priopćenju se napominje da je glisirao iznajmljenim skuterom bez potrebne dozvole za upravljanje, ali na propisanoj udaljenosti od obale.

Djelatnici Pomorske policije Kapetanije Senj spasili su danas šestero stranih državljana koje je nosila jaka bura i nisu se mogli vratiti na obalu.

Petero su bili na dva plovila, a jedan je na luftmadracu otplovio prema otočiću Zečevu, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva.

Nijemcu automobil otklizao u more

Automobil njemačkih registracijskih oznaka otklizao je u more na otoku Rabu. Opel stranog državljanina je u more pao s parkirališta, a zatim otplutao 30-ak metara od obale. U automobilu, srećom, nije bilo ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:41