NOVE INFORMACIJE

Operacija trajala četiri sata, liječnici optimistični: ‘Nadamo se da će ruka ostati funkcionalna‘

Obavljene su operacije saniranja prostrijenih rana podlaktice i nadlaktice te rana od metaka u lumbalnoj i glutealnoj regiji
Dr. Mario Zovak, kirurg i ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice
 
 Darko Tomas/Cropix

NOVO 16:15 - Operacija lijeve ruke ozlijeđenog policajca trajala je čak četiri sata, liječnici su uspjeli rekonstruirati živac i tetivu, te se nadaju se da će rehabilitacija zadržati potpunu funkciju ruke.

- Rekonstruiran je živac, krvna žila, tetiva i kosti lijeve ruke koja je značajno bila oštećena. Pacijent je stabilan, van životne opasnosti. Nadamo se da će brzo na noge i rehabilitaciju. Imat će još jednu operaciju na kostima za nekoliko tjedana, ovisno o rehabilitaciji, nakon čega će se moći vratiti svom pozivu, kazao je ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice Mario Zovak i dodao:

- Prostrjelne rane koje su primarno kontaminirane, postoje pravila kako zbrinjavati kosti. Tu smo koristili vanjski fiksator. Sad je to privremeno rješenje, da se omogući čist proces cijeljenja rane, kaže Zovak, a piše N1.


NOVO 14:40 Kako je izvijestio ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice, Mario Zovak, stanje ozlijeđenog policajca je stabilno i on više nije životno ugrožen.

- Nakon uspješno provedenih operacija u kojima su svoje odradili traumatolozi i vaskularci, u tijeku je rekonstruktivna operacija lijeve ruke kojoj je cilj očuvati funkcionalnost ekstremiteta što je za ovako mladog čovjeka jako važno. No, dobra je vijest da policajac nije u životnoj opasnosti i stanje mu je stabilno, kazao je Zovak.


11:15 Neposredno nakon što je mladi policajac dovezen u KBC Sestre Milosrdnice, obavljena je prva operacija saniranja prostrijenih rana podlaktice i nadlaktice te rana od metaka u lumbalnoj i glutealnoj regiji.

S obzirom da su metci slomili kost podlaktice i nadlaktice te oštetili krvne žile, policajac će oko 13 sati na još jednu operaciju kako bi mu se izvadio metak koji je ostao u leđima te rekonstruirale krvne žile kako ne bi došlo do težih oštećenja i kako bi se spasila funkcionalnost ruke.


NOVO 9.42 Prema prvim informacija, stanje 31-godišnjeg policajca ranjenog na Markovu trgu je stabilno. Liječnici KBC-a Sestre milosrdnice, gdje je dovezen nakon ranjavanja, kažu nam kako ima četiri prostrijelne rane od kojih dvije u ruku i dvije u tijelo.

Policija je potvrdila kako je ozlijeđeni 31-godišnji policijski službenik podvrgnut operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno.

Naime, zagrebačka Hina pomoć zaprimila je poziv za intervenciju i za sedam minuta stigla na Markov trg. No, policajci su ih zadržali iza crkve Svetog Marka jer su neposredno nakon pucnjava na Markovu trgu naišla kola županijske hitne pomoći koji su ranjenog policajca odvezli u najbližu bolnicu KBC Sestre milosrdnice.

Ista ekipa zagrebačkog zavoda za Hitnu pomoć potom je primila poziv za intervenciju na Tuškancu. Ondje su zatekli muškarca s postrijalom ranom glave za kojeg su samo mogli utvrditi da je mrtav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:16