OZBILJNA OPTUŽBA

'OPERIRALI SU MI NEŠTO ŠTO NISU TREBALI' Pacijent tvrdi da su mu u bolnici u Koprivnici zahvat izveli na zdravom kuku umjesto na bedrenoj kosti

Franjo Dolenec
 DUBRAVKO VUTUC / Podravski.hr

Franjo Dolenec (76) iz Hlebina kraj Koprivnice već nekoliko godina trpi jake bolove u lijevoj nozi i to sve zbog, kako je rekao za Podravski.hr, liječničke pogreške.

- Prije otprilike sedam godina operirao sam kuk i sve je bilo u redu. No prije tri godine počela me boljeti noga i ponovno sam otišao u koprivničku bolnicu da bi mi ponovno operirali isti kuk, ali nakon toga bolovi nisu prestali. Kad sam opet otišao na pregled, ustanovljeno je da mi je ozlijeđena bedrena kost, a da je s kukom sve bilo u redu. Mislim da su mi operirali nešto što nisu trebali - požalio se Franjo.

Tvrdi kako mu je nakon operacije noga počela "skretati" u lijevu stranu te više ne može hodati, sjediti niti ležati kao prije. Postao je, kaže, invalid, a osim što ne može ništa raditi jer mu je noga krivo zarasla, i dalje trpi jake bolove.

- Ne mogu dugo biti niti u jednom položaju, sve me žulja i jako teško hodam. Nažalost, nisam mogao doći do nekoga kome bih se požalio, prestar sam i nemam novca za podnošenje tužbe, tako da moram trpjeti - izjavio je Dolenec za Podravski.hr.

Dodao je i kako mu je obiteljska liječnica rekla da se takve stvari događaju, da se noga ponekad poslije operacije može "okrenuti", no da je to rizik koji je on prihvatio.

- Više ne znam kome se obratiti, već sam zapravo i odustao od toga, ali bolovi su ostali - žali se Franjo.

Iz koprivničke Opće bolnice nisu željeli komentirati njegove tvrdnje, ali ističu kako pacijenti svoje pritužbe i pohvale na ponašanje zdravstvenog osoblja, liječenje i njegu, kao i sve drugo što se tiče boravka u njihovoj ustanovi, mogu uputiti na više načina.

- Gospodin se može obratiti upravi bolnice, koja će razmotriti pritužbu, a Opća bolnica, sukladno Zakonu o zaštiti podataka, kao i Uredbi o zaštiti osobnih podataka, nikakve osobne podatke ne može i ne želi iznositi u javnost - rekli su iz bolnice.

Kako doznaje Podravski.hr, bolnica je u međuvremenu Franju Dolenca ipak pozvala na razgovor kako bi ispitala cijeli slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:07