Elvira Koić

Operirana je poznata psihijatrica koju je jučer izbola pacijentica: ‘Izvan je životne opasnosti‘

Napad je trajao 30 minuta, a policija je počiniteljicu uhitila na mjestu zločina

Elvira Koić

 Cropix/

Psihijatrica dr. Elvira Koić, koju je jučer u Virovitici nožem višestruko izbola 37-godišnja pacijentica, operirana je u Općoj bolnici Virovitica i njeno je stanje stabilno, javlja Informativni centar Virovitica.

Koić je napadnuta jučer oko 17 sati u svojoj ordinacija koja se nalazi stotinjak metara od bolnice - u Gajevoj 17, dok je bolnica na adresi Gajeva 21. Napad na psihijatricu, prema riječima Sandre Frljević iz hitnog prijema bolnice, trajao je pola sata. Zaustavila ga je policija koja je došla po pozivu susjeda. Uhitila je počiniteljicu koja je izbola Koić i nanijela joj teške ozljede po vratu. Koić je napala, kako smo neslužbeno doznali, bivša zaposlenica bolnice. Na sreću, usprkos ranama i gubitku krvi žrtvin život nije bio ugrožen. Ubrzo po zaprimanju u hitni prijem je i operirana.

-Pacijentica je u kasnim večernjim satima operirana, njeno stanje je stabilno i zasad se uspješno oporavlja – rekao je ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević.

Elvira Koić rođena je u Slavonskoj Orahovici. Srednju školu završila je u Slatini, a studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon Domovinskoga rata radila je u obiteljskoj medicini u Slavonskoj Orahovici i Crncu, a potom specijalizirala psihijatriju na KBC-u "Rebro" u Zagrebu. Kao psihijatar opće prakse u Općoj bolnici u Virovitici radila je 20 godina, postala primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Stalni je sudski vještak iz psihijatrije.

Aktivni je član različitih stručnih liječničkih društava i udruga civilnoga društva, poput Udruge za zaštitu žrtava mobinga, a voditelj je Hrvatske udruge za prevenciju suicida – HUPS. Suradnica je i Ministarstva hrvatskih branitelja u okviru Županijskoga tima za psihosocijalnu pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:47