UMISLIO SI DA JE NOGOMETNI SUDAC?

Opet cirkus u Saboru: Burić pokazao žuti i crveni karton Jarnjaku, ovaj rekao straži da ga izbaci

HDSSB-ovac je ponovno izbačen sa sjednice, jer je, nakon niza upozorenja, nastavio optuživati vladu i HDZ za progon branitelja
 Goran Mehkek / Cropix

HDSSB-ov saborski zastupnik Dinko Burić ponovno je izbačen sa saborske sjednice, jer je, nakon niza upozorenja potpredsjednika Sabora Ivana Jarnjaka, nastavio optuživati vladu i HDZ za progon branitelja.

U svom je izlaganju Burić rekao da je HDZ najveća opasnost za hrvatske branitelje, pri čemu je Jarnjaku prvo pokazao žuti, a zatim i crveni karton.

Jarnjak je Buriću, pri kraju njegovog izlaganja, prvo izrekao opomenu i oduzeo mu riječ, no Burić je nastavio pričati iz zastupničke klupe, pa je Jarnjak pozvao stražu da ga udalji iz velike vijećnice.

Na samom početku rasprave, HDZ-ov Andrija Hebrang pozvao je zastupnike da glasuju za donošenje Ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustava kojim bi se prava hrvatskih branitelja ubuduće regulirala ustavnim zakonom, jer je glas za branitelje, kako je rekao, glas za Hrvatsku.

Oporba je ipak bila protiv tog prijedloga. Stoga ju je HDZ prozvao da pokazuje nebrigu prema braniteljskoj populaciji, na što su oporbeni zastupnici odgovorili da je jedina svrha tog prijedloga predizborni trik HDZ-a.

I prije Burićevih 'kartona' bilo je burno, nakon što je Josip Đakić (HDZ) rekao da u Hrvatskoj nismo svi jednaki.

- Kad sam govorio o tome kako nismo svi jednaki, ponovit ću još jednom, zasigurno kao braniteljska populacija jednaki smo pred Ustavom i zakonom, ali nismo jednaki po učešću u Domovinskom ratu i nismo svi jednako branili Hrvatsku niti smo ju takvu željeli - rekao je Đakić, koji je ujedno i predsjednik Hvidre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:54