STRANAČKA PREVIRANJA

OPET KUHA U SDP-u 'Znam da Rijeka jednom tjedno traži sjednicu Glavnog odbora, ali neće ići'

Sjednicu Glavnog odbora u više je navrata javno zatražio potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske stranačke organizacije Zlatko Komadina
Zagreb, 280214.Cesarceva 4, Kuca Europe.Ministar poduzetnistva i obrta Gordan Maras zatvorio je u kuci Europe nacionalnu konferenciju projekta -Poboljsavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice .Na fotografiji: Gordan Maras .Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a poslijepodne se okupilo u središnjici stranke, a uoči sjednice potpredsjednik stranke Gordan Maras je kazao kako će se raspravljati o svim relevantnim temama te da sjednicu Glavnog odbora ne treba očekivati dok Predsjedništvo ne pripremi programski i organizacijski materijal za tu sjednicu.

"Pripremit ćemo sve stvari koje trebaju da se sazove sjednica Glavnog odbora. Tako se vodi stranka, a ne da sazoveš sjednicu Glavnog odbora samo radi sazivanja", rekao je Maras novinarima na Iblerovu trgu.

Sjednicu Glavnog odbora u više je navrata javno zatražio potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske stranačke organizacije Zlatko Komadina, koji je uvjeren da bi stranačka tijela morala razgovarati o lošim rezultatima stranke na izvanrednim izborima u Vukovaru i drugim sredinama te o anketama koje govore o najnižem do sada rejtingu SDP-a i Vlade Zorana Milanovića.

"Mogu shvatiti da se iz Rijeke svakog ponedjeljka izrazi želja za hitnom sjednicom Glavnog odbora, ali dok nemamo pripremljene programske i organizacijske dokumente, nema smisla sazivati Glavni odbor. Dakle, dok god mi u Predsjedništvu ne pripremimo i ne donesemo zaključke vezane uz pripremu stranke za predsjedničke i parlamentarne izbore, sjednica Glavnog odbora nema smisla, a hoće li ona biti za 15 dana ili krajem kolovoza, mislim da nije od presudne važnosti", komentirao je Maras.

Zamoljen da komentira poraz SDP-ovca Željka Sabe na izborima za vukovarskog gradonačelnika, kazao je kako mu je žao što je Sabo izgubio izbore jer je "napravio puno kvalitetnih stvari za Vukovar".

Uvjeren je da je Sabin poraz rezultat kampanje HDZ-a, koji je u Vukovaru zaoštrio pitanje prava srpske nacionalne manjine na ravnopravnu službenu uporabu svog jezika.

"Žao mi je što je Sabo izgubio za 100 i nešto glasova, a nadam se da će novi gradonačelnik poštovati Ustavom zagarantirana prava svih građana Vukovara", rekao je Maras.

Na pitanje nisu li Sabi više naštetile korupcijske afere za koje ga tereti USKOK, Maras je kazao kako je Sabu koštalo i to, ali da su se građani na izborima određivali uglavnom prema "ćiriličnom pitanju" te da bi Sabo, da nije bilo te teme, glatko dobio izbore.

"Postoje neki gradovi u Hrvatskoj koji imaju gradonačelnike koji su priznali da su maznuli 15 milijuna kuna u aferi Fimi-media. On se pohvalio da je bio najefikasniji ministar u vladi Ive Sanadera", ustvrdio je Maras, a na pitanje zašto ne izgovori ime tog gradonačelnika i boji li se, odgovorio je, "ne bojim se, ali to je notorna činjenica. On je rekao da je bio najefikasniji ministar".

Na sjednicu je došao i Zlatko Komadina, koji je i dalje uvjeren da bi se Glavni odbor uskoro trebao sastati, ako ništa drugo, a ono da bi SDP podržao predsjedničku kandidaturu Ive Josipovića, ali i da bi raspravio druge aktualne političke teme.

Iako priznaje da su Sabi u izborima naštetile korupcijske afere, Komadina smatra da je na gubitak izbora presudno utjecala činjenica da nije imao jasnu podršku SDP-a.

"Mislim da je u ovom trenutku čak najviše odnijelo to što on nije bio u poziciji biti kandidat stranke. Vidjeli smo da je kandidat HDZ-a imao itekako dobru autobusnu podršku", rekao je Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:59