PRODULJENI VIKEND

Opet zahlađenje: U subotu sunce, za Uskrs moguć i snijeg

Nakon promjenjivog petka, produljeni će vikend obilježiti postupno pogoršanje vremenskih prilika koje će kulminirati u nedjelju poslijepodne, a posebno u ponedjeljak
 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Za Veliki će petak u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom, u najvišem gorju ujutro može čak zalepršati i pokoja snježna pahulja, a tijekom blagdana, odnosno produljenog vikenda, čeka nas postupno pogoršanje vremena .

Sredinom dana u petak će u većini predjela oborine prestati pa će poslijepodne prevladavati suho. U ranim poslijepodnevnim satima kiše može biti na istoku Slavonije, jugu Dalmacije te u gorskoj Hrvatskoj. Najniža jutarnja temperatura većinom od 1 do 7, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 14, na Jadanu između 14 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Nakon promjenjivog petka, produljeni će vikend obilježiti postupno pogoršanje vremenskih prilika koje će kulminirati u nedjelju poslijepodne, a posebno u ponedjeljak. U gorskim predjelima moguć je i snijeg , a temperature će se spustiti i ispod 0 stupnjeva celzijevih.

U subotu će još biti sunčano i danju toplo, jedino je u gorju moguć jutarnji mraz. U nedjelju slijedi porast naoblake, a do kraja dana mjestimice kiša, osobito u zapadnim predjelima te će se širiti prema istoku pa će ponedjeljak biti promjenjiv, kišovit i osjetno svježiji.

Sličan redoslijed vremenskih prilika vladat će i na Jadranu. Nakon sunčane subote, u nedjelju naoblačenje, već poslijepodne mjestimice kiša i grmljavina, koja je uvod u ponegdje obilnije oborine tijekom ponedjeljka. Zapuhat će jugo, koje će u nedjelju ojačati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:26