POZIV NA POMOĆ

OPLJAČKALI UDRUGU KOJA POMAŽE STUDENTIMA S INVALIDITETOM Razbojnici odnijeli računala i opremu

 Facebook

ZAGREB - Nepoznati počinitelji u ponedjeljak su provalili u prostorije Udruge Zamisli na Aveniji Marina Držića u Zagrebu. Iz prostorija udruge ukradeno je pet laptopa, dva monitora, kamera i tvrdi disk.

Udruga Zamisli je neprofitna organizacija koja već godinama pruža podršku studentima s invaliditetom, organizira prijevoz i osobne asistente za 60-ak zagrebačkih studenata koji bez njihove pomoći ne bi mogli redovno pohađati predavanja.

- Trenutno radimo u nemogućim uvjetima i trudimo se korisnicima osigurati svu potrebnu podršku. Iako su nam svi podaci odneseni, puno stvari i podataka još imamo u našem pamćenju, ali novac za novu opremu nemamo, objavio je glasnogovornik udruge Denis Marijon na Facebooku.

Udruga Zamisli jedan je od svjetlih primjera nevladinog sektora u Hrvatskoj, čiji članovi i brojni volunteri nesebično rade na omogućavanju kvalitetnog obrazovanja mladima sa svim oblicima invaliditeta. Financira se iz donacija i projekata, a njeni djelatnici često rade za minimalnu ili nikakvu naknadu.

Udruzi hitno trebaju nova računala kako bi mogli nastaviti s organizacijom prijevoza za studente s invaliditetom, te administrirati dodjelu osobnih asistenata za studente koji bez tuđe pomoći ne mogu prisustvovati predavanjima.

Svi sugrađani koji žele pomoći pozivaju se da svoje donacije upute na žiro-račun 2484008 – 1103006621 kod Raiffeisenbank Austria d.d. kako bi Udruga što prije mogla nastaviti s normalnim radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:14