TKO JE KOGA ODIJEVAO?

Oporba na nogama: ‘HDZ od korupcije ne može izbaviti ni detektor laži! Jer pregori! Ili i njega ukradu...‘

Dodaju kako je najmučnije i najproblematičnije u cijeloj ovoj aferi, ako se pokaže istinitom, da osoba koja je pod optužbama odijeva suca u Hrvatskoj

Dragan Kovačević, Milijan Brkić, Ivan Turudić, Mario Kapulica

 /Cropix

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a, vjeruje da će istražni organi, ali i mediji objaviti pravu i cjelovitu istinu o ovom slučaju, ali kaže da nju više ništa ne može iznenaditi, pogotovo kad se radi o HDZ-ovcima ili osobama povezanima s njima.

- Zanimljivo je da sudac Turudić za vaš list kaže kako Kovačevića poznaje površno, a zalazio je u Kovačevićev klub po vlastitom priznanju. Ako je ovo što ste objavili istina, onda građanima ove zemlje ne preostaje ništa drugo nego skupljati milodare za odijela HDZ-ovaca jer poznato je da odijelo čini HDZ-ovca – kažeAhmetović.

Dodaje kako ju ništa više ne čudi kada je HDZ u pitanju; koruptivna mreža koju su uspostavili, od kupovanja ili plagiranja doktorata i diploma, krađe željeza, zapošljavanja kumova, skrivanja gotovine u garažama, kupovanja i preprodaje trupaca bukve, kupovanja parfema i kulena na račun poreznih obveznika... šteta je, smatra, za Hrvatsku ravna onoj od rata i velikosrpske agresije.

- HDZ od korupcije ne može izbaviti niti jedan detektor laži, oni čim uđu u prostoriju s detektorom, detektor pregori. Ili i njega ukradu. Na građanima je izbor žele li da se HDZ-ovci oblače na njihov račun, dok oni svojoj djeci ne mogu kupiti nove tenisice ili će konačno reći "NE" HDZ-ovom lopovluku. Izbor je vrlo jednostavan – poručuje Ahmetović.

Nino Raspudić, saborski zastupnik iz Kluba Mosta, kaže kako je cijela afera, ako se uspostavi da je istinita, jako mučna.

- Ako se to potvrdi, onda možemo konstatirati da ih ta stranačko-kriminalna strukturu doslovno hrani i oblači. Primjećujem da unutar tog korupcijskog sklopa ipak kroz godine dolazi do evolucije i rafiniranja mikro korupcije. Nekad se radilo o teletini kada je velemesar Fiolić svjedočio kako je bivšem ministru Šukeru svaki tjedan nosio 20 kilograma teletine, a sada možemo govoriti o rafiniranju jer se ide od prehrambenih prema modnim dimenzijama – ocjenjuje Raspudić.

Dodaje kako je najmučnije i najproblematičnije u cijeloj ovoj aferi, ako se pokaže istinitom, da osoba koja je pod optužbama odijeva suca u Hrvatskoj.

- Već smo imali slučaj osječkih sudaca koje je Mamić obuvao, a ako se ovo potvrdi ne znam kako će zastupnik Kapulica proviriti nosom u Sabor a da se ne susretne s pitanjem: ‘Gospodine zastupniče, lijepo vam je odijelo, gdje ste ga nabavili?‘ - kaže Raspudić.

Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo! kaže kako i ova afera potvrđuje ono na što smo navikli, a to je zarobljenost države i svih sfera društva od strane HDZ-a i osoba koje oni postavljaju na najviše funkcije.

- To je nešto čemu se više ne čudimo, ali svaki put nas iznenadi razina tog podmićivanja. Jer sve se svodi na kupovinu naklonosti i usluga. Ta razina šibicarenja šokira koliko je banalna. Vidjeli smo to i kroz slučaj Žalac i prepiske, a sada i ovdje da je riječ o ljudima čije su vrijednosti, diskurs i rječnik ispod svake razine. Državu su nam zarobili ljudi s kojima većina građana ne bi htjela imati ništa, ni privatno ni poslovno – kaže Benčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:00