PAO DOGOVOR

OPORBA SE KOLIKO-TOLIKO UJEDINILA Bivši ministar napustio sastanak revoltiran kašnjenjem SDP-ovaca, na kraju pao dogovor da se ide u rušenje Dalić

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Klub zastupnika Mosta održao je sastanak opozicijskih stranaka i nezavisnih zastupnika. Na sastanak su pozvani svi predstavnici klubova zastupnika iz redova opozicije kao i nezavisni zastupnici, a tema je pokretanje opoziva potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Međutim, već na samom početku bilo je jasno da neće ići sve glatko. SDP-ovci su kasnili desetak minuta što je poprilično iživciralo bivšeg zastupnika Mosta Vlahu Orepića koji je iz revolta napustio sastanak i prije nego što je on počeo.

- Kašnjenje govori o ozbiljnosti problema - prenosi Orepićeve riječi dnevnik.hr.

- Vratit ću se kada ovo bude izgledao ozbiljnije.

Nakon sastanka je Mostovac Nikola Grmoja kazao je da su se dogovorili da se ide u traženje opoziva Martine Dalić.

- Očekujemo da ćemo ovaj put kod glasovanja u Saboru biti jedinstveni - kazao je uz potvrdu da će se potpisi skupiti bez većih problema. Međutim, iz nastupa Grmoje poprilično je jasno da će oporba teško uzdrmati poziciju ministrice.

- Nije cilj smijeniti Martinu Dalić, nego vidjeti i čuti opravdanja vladajuće koalicije. Želimo čudti Milorada Pupovca kako ponovno mijenja svoj stav. . Želimo da Milorad Pupovac, Darinko Kosor, Ivan Vrdoljak... stave svoj politički kapital na Martinu Dalić. Mi želimo da HDZ i Andrej Plenković brane Martinu Dalić zbog svega što se događa - rekao je Grmoja.

- Od danas ova inicijativa postaje oporbena, oporba nastupa jedinstveno, to je veliki korak. Dogovorili smo se po prvi put i idemo u opoziv.

Grmoja je rekao da GLAS i IDS nisu uvjetovali da se uz potpis za opoziv Martine Dalić ide i ratifikacija Istanbulske konvencija. Predsjednik HSS-a jasno je rekao da je gotovo nemoguće oporba bude jedinstvena oko te odluke, jer da je i više nego jasno da neki zastupnici iz oporbenih redova nikad aneće potpisati tu konvenciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:50