STANJE U PRAVOSUĐU

Oporba skuplja potpise da dovede Dobronića u Sabor: ‘Vidjeli smo što su pokušale banke...‘

‘Želimo govoriti o slučaju ‘franak‘ jer smo vidjeli pokušaj obračuna banaka s predsjednikom Vrhovnog suda‘, poručio je Grmoja

Nikola Grmoja

 Damjan Tadic/Cropix

Nikola Grmoja (Most) najavio je u srijedu da će oporba krajem tjedna prikupiti potpise da bi u Sabor dovela predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, kako bi raspravili o stanju u pravosuđu, s naglaskom na slučaj "franak" i najavljene izmjene Zakona o kaznenom postupku.

"Sastao sam se jutros s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom i dogovorili smo sastanak oporbe u petak, kada ćemo prikupljati potpise da se na dnevni red stave izvješća o stanju u pravosuđu predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića za 2020. i 2021. godinu", rekao je Grmoja.

"Želimo govoriti o slučaju ‘franak‘ jer smo vidjeli pokušaj obračuna banaka s predsjednikom Vrhovnog suda, kao i o nizu drugih tema, primjerice, najavi izmjeni Zakona o kaznenom postupku koje je Dobronić ocijenio izrazito negativnim”.

Premijer pokušava zaustaviti curenje informacija u medije što smatramo pokušajem prikrivanja korupcije pa i o tome želimo razgovarati s predsjednikom Vrhovnog suda, kaže Grmoja.

Najavio je da će oporba prikupiti potpise i za raspravu o roditeljima njegovateljima u okviru Zakona o socijalnoj skrbi, na inicijativu GLAS-ove Anke Mrak Taritaš.

Grmoja je kazao i da će Mostovci dati potpise za inicijativu Karoline Vidović Krišto o smjeni Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, iako je poznato kakav će biti ishod te inicijative.

"Ne možemo biti protiv oporbenih inicijativa. Predsjednik Sabora zloupotrebljava svoje ovlasti, no skloniji smo konstruktivnim inicijativama poput reforme rada Sabora koju predlaže Marija Selak Raspudić”, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 12:53