PROGNOZA DHMZ-a

‘Oprez, u nekim dijelovima Hrvatske vrlo obilna kiša u četvrtak! Ali, ima i dobra vijest...‘

Četvrtak i petak donijet će promjenjivije i kišovitije vrijeme, ali ima i dobra vijest, napokon dolazi i ljeto!
 Tonci Plazibat/CROPIX

Dr. sc. Tanja Renko iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) rekla je u HRT-ovoj emisiji "Vrijeme" da će utorak u većini krajeva proteći uz suho vrijeme, pa i prevladavajuće sunčano.

- U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti i magle. Dosta sunčanih sati bit će i u srijedu, no već uz sve nestabilniju atmosferu i ponegdje malo kiše - rekla je Renko.

- Slojevita odjeća svakako se preporučuje, osobito za ranoranioce, s obzirom na to da će ujutro temperatura biti između 10 i 13 °C - dodala je meteorologinja DHMZ-a

Četvrtak i petak donijet će promjenjivije i kišovitije vrijeme, posebice u istočnim krajevima, gdje će se kišonosni oblaci najdulje zadržavati, te na srednjem i južnom Jadranu, gdje će mjestimice biti i vrlo obilne kiše, osobito u četvrtak u Dalmaciji, rekla je Renko.

- Pritom će druga polovina tjedna biti i vjetrovitija, najprije uz jugo, zatim buru i sjeverozapadnjak, a za vikend je sve veća vjerojatnost stabilnijeg vremena - dodala je meteorologinja DHMZ-a za HRT.

- Kratkotrajna stabilizacija izmamit će mnogima osmijeh na lice, no izražena promjena u četvrtak lokalno može ponovno donijeti i probleme. Ipak, čini se da će ljeto početi sa stilom: uz vrućinu - ustvrdila je Renko.

- U srijedu na Jadranu već više oblaka te postupno nestabilnije, osobito u drugom dijelu dana, što je uvod u vrlo promjenjiv četvrtak tijekom kojega raste vjerojatnost za mjestimice obilne pljuskove u Dalmaciji. S petkom, kada će duž cijele obale ponovno zapuhati jaka bura i sjeverni vjetar, postupno smirivanje vremena. Vjerojatnost za kišu raste i u unutrašnjosti u srijedu, ponajprije u gorju i unutrašnosti Dalmacije - dodala je meteorologinja DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:50