PRIMANJE KOD PULJKA

Oproštajni posjet kazahstanskog veleposlanika Splitu, Ivica Pirić odlikovan za doprinos u razvoju suradnje

Hrvatska je Kazahstanu, podsjetio je veleposlanik Barlibajev, jedan od ključnih vanjskopolitičkih partnera

Tolezhan Barlibajev, Ivica Puljak i Ivica Pirić

 Grad Split

Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, u srijedu je primio Toležana Barlibajeva, veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj te Ivicu Pirića, službenog predstavnika tvrtke Kazahinvest koja upravlja investicijama iz Kazahstana.

Bio je to prvi susret gradonačelnika Puljka s kazahstanskim veleposlanikom kojemu je to ujedno oproštajni posjet Gradu Splitu. Barlibajev je na dužnosti veleposlanika u RH bio od polovice 2017. godine, a tijekom petogodišnjeg boravka u Hrvatskoj, kako je rekao, zaljubio se u našu zemlju gdje je stekao puno prijatelja i suradnika poput Ivice Pirića.

image
Grad Split

Prilikom posjeta Gradu Splitu kazahstanski veleposlanik odlikovao je Ivicu Pirića za doprinos u razvoju gospodarske, kulturne i sportske suradnje Hrvatske i Kazahstana te kao znak zahvalnosti za doprinos na zbližavanju dvaju naroda, kazahstanskog i hrvatskog. Pirić je najavio da se priprema biznis forum Hrvatske i Kazahstana na kojem se očekuje dodatno širenje poslovnih veza gospodarskih sektora.

Hrvatska je Kazahstanu, podsjetio je veleposlanik Barlibajev, jedan od ključnih vanjskopolitičkih partnera, a na godišnjoj razini trgovinska razmjena dviju država iznosi oko 700 milijuna eura što je apsolutni rekord, a ima i tendenciju porasta.

image
Grad Split

U delegaciji na današnjem oproštajnom posjetu kazahstanskog veleposlanika Nj.E. Toležana Barlibajeva bio je i virtuoz čelist iz Kazahstana, Eldar Saparajev koji je odnedavno profesor i na Glazbenoj akademiji u Splitu.

- Želim u Splitu organizirati koncert za mir u Ukrajini, jer glazba i kultura oplemenjuju, oni su izvan politike - kazao je Saparajev koji je svojim izvedbom Bacha u atriju Banovine izmamio aplauz zaposlenika Gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:39