PROMAKNUĆE

OPTUŽBE ZA NEPOTIZAM PROTIV TOLUŠIĆEVA POMOĆNIKA Žena šefa veterinara Agičića postala inspektor specijalist, dobila povišicu i premještaj u Zagreb

Damir Agičić danas je pomoćnik ministra u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane, a niz je godina bio veterinarski inspektor u Brodsko-posavskoj županiji
 Ranko Šuvar / CROPIX

U redakciju je jučer s anonimne adrese stigao mail u kojemu se Damira Agičića, pomoćnika ministra poljoprivrede u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane, optužuje za nepotizam.

Navodi se kako je Agičić iz ureda veterinarske inspekcije u Slavonskom Brodu povukao svoju suprugu Ružu Agičić u Upravu za veterinarstvo i sigurnost hrane u Planinskoj i postavio je na mjesto veterinarskog inspektora specijalista (koeficijent plaće preko 2.2) u Odjelu za inspekciju, planiranje i koordinaciju službenih kontrola. Autor anonimnog pisma se pita koje su njene kompetencije za taj posao?

Ministarstvo poljoprivrede pismeno nam je pojasnilo navedeni premještaj.

- Državna službenica Ruža Agičić zaposlena je u Ministarstvu poljoprivrede već 20 godina, točnije od 1998. godine. Temeljem nove sistematizacije radnih mjesta u Ministarstvu poljoprivrede, a uz suglasnost Ministarstva uprave, navedena službenica premještena je s radnog mjesta viši veterinarski inspektor u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane u Slavonskom Brodu na mjesto višeg inspektora-specijalista u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane u Zagrebu, čime joj je koeficijent za obračun plaće povećan za 0,6.

Na mjesto inspektora-specijalista, uz prethodno odobrenje Ministarstva uprave, mogu se rasporediti djelatnici s dugogodišnjim znanjem i iskustvom u obavljanju inspektorskog posla. Temeljem Pravilnika o unutarnjem redu, službenici se raspoređuju na radna mjesta sistematizirana u Pravilniku, a prema potrebama službe i prema stručnom znanju, navodi se u pisanom odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:36