PODIGNUTA OPTUŽNICA

Optužen iznuđivač koji je od Alemke Markotić tražio 100.000 eura u kriptovaluti

Okrivljenik je u porukama uputio ozbiljne prijetnje oštećenicima ukoliko mu novac ne uplate do određenog datuma
Alemka Markotić
 Bruno Konjević/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv Borisa Š. (36) koji je prijetio trima osobama, među njima i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemka Markotić, tražeći od njih da mu svatko od njih uplati po 100.000 eura u kriptovaluti.

Tužiteljstvo je preciziralo da je okrivljeni hrvatski i slovenski državljanin, od 30. rujna do 5. listopada, poslao poruke na e-mail adrese troje oštećenih hrvatskih državljana u kojima je od svakog zahtijevao da mu uplate po 100.000 eura u kriptovaluti.

Okrivljenik je u porukama uputio ozbiljne prijetnje oštećenicima ukoliko mu novac ne uplate do određenog datuma ili ga prijave policiji, dodalo je tužiteljstvo.

- Takvo postupanje je kod troje oštećenika izazvalo bojazan za njihov život, a okrivljenik u svojoj namjeri nije uspio jer su se oštećenici obratili policiji, nadodalo je tužiteljstvo u priopćenju u kojem navodi samo dob okrivljenika.

Državno odvjetništvo zatražilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Među oštećenicima koji su primili prijetnje od 36-godišnjaka je i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemka Markotić, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Boris Š. je u prvom e-mailu članici stožera izrazio svoje nezadovoljstvo njezinim radom pritom ga ozbiljno kritizirajući. Ne bi li kompenzirao svoje nezadovoljstvo, od Markotić je zatražio novac. Markotić se za pomoć obratila policiji koja ga je unatoč promijenjenoj adresi stanovanja uspjela pronaći i prijaviti za prijetnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. siječanj 2022 09:20