ENERGETSKA KRIZA

Orbanov ministar se sastao s Filipovićem na vlastiti zahtjev, razgovarali o LNG terminalu na Krku

Obje strane usuglasile su veće korištenje europske energetske infrastrukture poput LNG terminala na Krku, rafinerija...

Péter Szijjártó i Davor Filipović

 Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó doputovao je danas u Zagreb i sastao se s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Davorom Filipovićem, priopćili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Sastanak je sazvan na inicijativu Mađarske, a dvojica ministara razgovarala su o sigurnosti opskrbe energijom u uvjetima ruske agresije na Ukrajinu.

Obje strane su se usuglasile da se samo zajedničkim naporima i uz veće korištenje europske energetske infrastrukture, poput LNG terminala na Krku, rafinerija, plinovoda i Jadranskog naftovoda, može osigurati rješenje prelaska na nove dobavne pravce za energente.

Kako piše Večernji list, Szijjártó se htio sastati s Filipovićem još jučer, na Dan državnosti, te je čak Filipoviću, kako navode, predložio da se sastanu u VIP salonu Zračne luke Franjo Tuđman.

Kako Večernji list doznaje u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Filipović je odbio prijedlog mađarskog ministra vanjskih poslova jer mu je bilo neprihvatljivo da se sastanak održi na Dan državnosti, a pogotovo ne u VIP salonu zagrebačkog aerodroma pa je Szijjartou poručio da se mogu sastati na radni dan, odnosno danas u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:01