I PREMIJER SE OGRADIO

OREPIĆ NAŽIVCIRAO I OPORBU 'Umjesto da lupeta u Globusu, treba svojim policijskim službenicima prijaviti kazneno djelo'

 Dragan Matić / CROPIX

SDP-ov Peđa Grbin kritizirao je ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, kao i stranku Most zbog ministrovih izjava o Ustavnom sudu.

- Orepić, umjesto da lupeta sa stranica Globusa, treba sići među policijske službenike i prijaviti kazneno djelo - rekao je Grbin za N1.

- Ovaj sastav Ustavnog suda direktna je posljedica klijentelističke politike o kojoj sam govorio. Recimo, ako nekoga trebamo zaposliti u MUP-u, on mora proći sigurnosnu provjeru. A jedan član Ustavnog suda to ne prolazi. Dajte mi primjer ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud nositi tako težak teret, a da je korumpiran... Ja osobno ne vjerujem u ovaj Ustavni sud i vjerujem da je poruka koju takav sastav suda šalje najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti - kazao je ministar Orepić u intervjuu za Globus.

Premijer Andrej Plenković se u četvrtak na sjednici Vlade ogradio od tog intervjua i kazao kako je razgovarao s Orepićem o tome i izrazio mu nezadovoljstvo, jer Ustavni sud mora nezavisno djelovati od politike.

Podsjetimo, ustavni su se suci u utorak obratili predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Plenkoviću i predsjedniku Sabora, Boži Petrovu, oko napada ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića na cjelokupni Ustavni sud, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:30