ŠEF MOSTA BEZ KOMENTARA

OREPIĆ ŽESTOKO ISKRITIZIRAO PETROVA I GRMOJU 'Most se mora vratiti na početne postavke! NA FACEBOOKU GA NAPALI: 'Podrži HDZ ili SDP i gotov si!'

 
Vlaho Orepić
 Dragan Matić / CROPIX

Bivši ministar unutarnjih poslova i dojučerašnji Mostovac, Vlaho Orepić, na Facebooku je komentirao svoj istup iz stranke.

Napisao je kako je glavni razlog njegovog izlaska iz Kluba zastupnika Mosta taj što se stranka udaljla od 'polaznih postavki'.

- Žao mi je što su g. Petrov i g. Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u Mostu, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika, i glavnog odbora Mosta.

Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju. Ne želim sudjelovati u “popularnom” političkom komuniciranju, na kojem nažalost i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije “druge” strane. Ni jedna odgovorna politika se ne može zasnivati na “SLUČAJNIM” a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojim se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, resetiranje Mosta na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom. Kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima je samo bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu.

Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka je na tom tragu! - napisao je na Facebooku, međutim većina njegovu objavu nije dobro primila.

Mnogi su ga optužili za 'političku prostituciju i napisali kako bi trebao vratiti mandat Mostu 'ako je vjerodostojan', a neki su mu i 'zaprijetili': 'Samo nemoj podržati HDZSDP i sve pet. Podrži ih i gotov si.'

Božo Petrov na konferenciji o zbrinjavanju otpada u Koprivnici nije nije mogao izbjeći pitanja o jučerašnjoj odluci Vlahe Orepića da istupi iz kluba saborskih zastupnika Mosta.

Na pitanje je li mu Orepić ikad sugerirao da želi biti predsjednik države te je li zato napustio klub zastupnika Mosta, Petrov je kazao kako smo danas okrenuti drugim temama.

- Teme od jučer su prošlost - kazao je Petrov i uporno izbjegavao odgovarati na pitanja o Orepiću tvrdeći kako će, ako je potrebno, na tu temu sazvati posebnu presicu, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:02