BUDUĆI ČLAN VLADE

OREŠKOVIĆ 'Čast mi je da imamo ministra ovakvog kalibra' MEDVED'Bio sam na braniteljskim prosvjedima. Ako se sjećate, jedan se penjao na krov, a ja sam bio onaj koji ga je skidao'

Zagreb, 150316.Vlada RH. Predsjednik Vlade Tihomir Oreskovic predstavio je generala Tomu Medveda kao novog ministra branitelja.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković održao je u utorak poslijepodne konferenciju za novinare na kojoj je predstavio novog ministra branitelja - Tomislava Medveda.

'Čast mi je da imamo ministra ovakvog kalibra. Upoznali smo se prošli tjedan i imat će 100-postotnu podršku. Uvjereni smo da će biti odličan ministar', rekao je na predstavljanju Orešković.

'Koristim priliku da se zahvalim predsjedniku Vlade. Zahvaljujem se i Domoljubnoj koaliciji koja je prepoznala u meni tu osobu spremnu preuzeti odgovornost', rekao je Medved.

'Za početak treba formirati snažan tim i postaviti organizaciju rada. Treba poslati poruku braniteljima, poruku poštovanja i moraju biti sigurni da njihova žrtva nije zaboravljena', rekao je Medved.

'Funkcioniranje resora nije moguće bez potpore svih u u Vladi. Niz određenih prava branitelja je disperzirano i prvi korak će biti prijedlog jedinstvenog zakona o braniteljima. Donijet ćemo i nacionalnu strategiju za zaštitu zdravlja hrv. branitelja', rekao je Medved.

Orešković je naglasio da je možda bio malo spor u izboru, ali da se imao prilike upoznati s kandidatima te da su izabrali najkvalitetniju osobu, odbacivši tvrdnju da je Medved izabran samo zato što je HDZ-ovac.

'Uvjeren sam da ćemo zajedno moći početi rješavati probleme', rekao je Orešković.

Bruno Konjevic / CROPIX
Zagreb, 150316.Vlada RH. Predsjednik Vlade Tihomir Oreskovic predstavio je generala Tomu Medveda kao novog ministra branitelja.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Foto: Bruno Konjević/EPH

Novinare je zanimalo je li Medved bolji kandidat od Brkića, a Orešković je kazao da da je Brkić odustao i da je Vlada u Medvedu dobila najboljeg kandidata.

Govoreći o proračunu, Medved je rekao da treba napraviti analizu po stavkama i onda vidjeti hoće li se negdje ukazati potreba za dodatnim sredstvima.

'Ali to je ovog trenutka prerano govoriti', rekao je Medved.

Medved se poslijepodne u Vladi prije presice sastao s premijerom, a na pitanje je li on sudjelovao na braniteljskim prosvjedima na Markovom trgu, odgovorio je da je.

'Jesam, ako se sjećate, jedan se penjao na krov, a ja sam bio onaj koji ga je skidao', pojasnio je Medved.

General Tomo Medved, rođen je u Šiljkovači u općini Cetingrad, predsjednik je Udruge veterana Tigrovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:41