TEHNIČKI PREMIJER

Orešković ignorira upite o ljetovanju svoje obitelji u Rijeci, tvrdi: 'Ne idem na Brijune'

Tihomir Orešković
 Dragan Matic / HANZA MEDIA / HANZA MEDIA

Premijer Tihomir Orešković je na otvaranju sjednice Vlade lažima nazvao sve napise Jutarnjeg o ljetovanju njega i njegove obitelji na račun državnoga proračuna, ustvrdivši da je riječ o napadima za koje je bio upozoren da će se dogoditi ako će se aktivirati u kampanji za predstojeće izvanredne izbore.

Orešković, koji je inače potpuno ignorirao upite koje su im gotovo svi mediji slali u vezi njegova i boravka njegove obitelji u vili na Kostabeli u Rijeci, pa i onaj od Jutarnjeg koji smo poslali još 1. srpnja, pa tako javnost ni danas ne zna koliko je točno dana premijer s obitelji boravio u toj vili, s kim se sastajao i koliki je zbog toga nastao trošak za državni proračun, sada tvrdi kako je prije dva tjedna 'dobio poruku' da će biti oštrih napada na njega, pa i na njegovu obitelj, ako će se aktivirati u kampanji:

- Vidim da je kampanja počela. Nisam znao, dok nisam pročitao u Jutarnjem, da ću biti dva tjedna na Brijunima, rekao je tehnički premijer.

U jučer odaslanom priopćenju iz Banskih dvora tvrdi se da će 'javnost na vrijeme biti obaviještena o tome gdje će ljetovati premijer'.

Podsjetimo, Jutarnji je jučer ekskluzivno objavio da će Orešković krajem srpnja početi svoj ljetni godišnji odmor s obitelji u državnoj rezidenciji vila Jadranka na Brijunima, kao i da njegova supruga s dvoje djece već više od 20 dana ljetuje u vili na Kostabeli u Rijeci, u koju je vikendima dolazio i Orešković.

Tehnički premijer danas je također izvijestio i da Vlada idući tjedan neće zasjedati, a iduću će sjednicu imati za dva tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:40