UHVATILA GA KAMERA

OREŠKOVIĆ SE SA ŠEFOM SOA-e SASTAO I DANAS? Daniela Markića snimili na ulasku u Banske dvore

Daniel Markić i Tihomir Orešković
 EPH

Nekoliko sati prije obraćanja Tihomira Oreškovića hrvatskoj javnosti kamere Nove TV snimile su šefa SOA-e Daniela Markića na ulasku u Banske dvore, piše Dnevnik.hr.

Podsjećamo, Orešković je u četvrtak propustio sjednicu Vlade zbog hitnog sastanka, a danas je rekao da je riječ o sastanku u SOA-i:

- Sad svi pitaju gdje sam otišao, sastao sam se s kolegama iz SOA-e, a na to, nažalost ne mogu sada previše govoriti što su bile teme. Bio je hitan jedan sastanak s kolegama iz SOA-e', rekao je premijer.

Kasnije tijekom dana je šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao da bi članovi Vlade i javnost trebali znati što je bilo toliko važno na tom sastanku da je odgođena sjednica Vlade:

- Mislim da je vlada tijelo koje je nadređeno SOA-i ne vidim koji su razlozi jaki da se ne održi sjednica Vlade. Orešković treba objasniti što se to dogodilo u SOA-i - rekao je Karamarko i dodao:

- Ne bih volio da nam se SOA i slične sigurnosne službe ili policijski Uskoci opet pojavljuju negdje u izbornim, predizbornim situacijama i nekakvom preslagivanju. To smo imali za vrijeme prošle vlasti, to sam stalno upozoravao na zlouporabe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:47