DRAMA U SABORU

Orešković: ‘Straža mi je, po nalogu HDZ-ovca Reinera, fizički spriječila ulazak u sabornicu‘

Radi se o brutalnom totalitarnom pokušaju zastrašivanja i sprječavanja mene kao zastupnice u iznošenju argumentirane rasprave, rekla je
Dalija Orešković
 Damjan Tadic/CROPIX

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković izjavila je u petak da joj je saborska straža onemogućila ulazak u sabornicu, nakon što joj je u četvrtak tijekom rasprave predsjedavajući Željko Reiner (HDZ) dodijelio mjeru udaljenja sa sjednice u dvostrukom trajanju.

- Danas se raspravlja o kontroli javne nabave, temi o kojoj bih osobno imala puno toga važnoga za reći, no to nisam mogla jer me saborska straža, po nalogu i uputi predsjedavatelja Željka Reinera, fizički spriječila da uđem u sabornicu - izjavila je Orešković u Saboru.

Reiner je tijekom sjednice u četvrtak izrekao nekoliko stegovnih mjera Orešković, a jedna od njih bila je i udaljenje sa sjednice u dvostrukom trajanju.

Orešković je ocijenila kako nije bilo razloga za izricanje takve mjere i ustvrdila da vlast koja se na takav način ponaša prema zastupnicima nije demokratska.

- U mom konkretnom slučaju, Reiner, ne prvi put, zloupotrebljava svoju poziciju predsjedavanja Saborom, ometa me u govoru, prekida i onemogućava da izgovorim što želim - rekla je Orešković.

- Radi se o brutalnom totalitarnom pokušaju zastrašivanja i sprječavanja mene kao zastupnice u iznošenju argumentirane rasprave - ocijenila je.

Najavila je da će uložiti prigovor i pozvala ostale zastupnike da osvijeste taj problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 22:01