STRANKA ODLUČUJE

OREŠKOVIĆ ŽELI DA LORENCIN OSTANE MINISTAR? 'Zvao me mandatar, sutra idemo na kavicu' KARAMARKO 'Imamo dosta vlastitih stručnjaka'

'Gospodin Orešković me pozvao u popodnevnim satima', potvrdio je Lorencin
 EPH

Hoće li Darko Lorencin ostati ministar turizma i u novoj vladi? Čini se da je novi mandatar Tihomir Orešković jako zagrijan za tu ideju, a ni Lorencin nije baš hladan na tu ponudu. U razgovoru za RTL Danas IDS-ovac je priznao da ga je Orešković zvao.

- Gospodin Orešković me pozvao u popodnevnim satima i sutra tijekom dana, najvjerojatnije prijepodne, ćemo se naći na kavici - rekao je Lorencin koji još nema ideju kako će se ta priča rasplesti:

- Stranka ima svoja tijela i kad dođe vrijeme za to, osoba za razgovor je po tom pitanju predsjednik stranke Miletić. Stranačka tijela će to razmotriti ako dođe do toga.

Inače, Lorencin i Orešković su stari poznanici još iz vremena kada je mandatar bio na čelu Plive.

- Čovjek koji je bio na čelu velikog dijela multinacionalne kompanije u farmaciji, s takvim iskustvom, takvim pregledom situacije i menadžerskim vještinama svakako će Hrvatskoj dobro doći - rekao je Lorencin za RTL Danas i dodao kako ne zna hoće li IDS podržati novu vladu.

- Nije to pitanje za mene...

Karamarko: 'Imamo mi dosta stručnjaka, ali Orešković je taj koji odlučuje'

Oreškovićevi razgovori s ministrima iz Milanovićeve Vlade izazvali su i reakciju prvog čovjeka Domoljubne koalicije i HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je u četvrtak navečer na Facebooku objavio status pod naslovom 'Imamo dosta vlastitih stručnjaka'.

- HDZ i Most imaju dovoljno kvalitetnih kadrova za sastavljanje Vlade. To ne znači da nećemo razmotriti i možda i uvažiti i neke druge prijedloge. Mandatar Orešković je taj koji odlučuje i koji može predložiti one za koje misli da su najbolje rješenje. To što trenutno razgovaramo s ministrima iz Vlade na odlasku ne znači da im nudimo ministarska mjesta, nego želimo prikupiti što više informacija o stanju kojeg zatičemo. To je normalan proces u svim demokratskim društvima u kojima je što bezbolnije preuzimanje vlasti važnije od međustranačkih sukoba. Zahvaljujem se ministrima na odlasku koji to razumiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:34