NIJE JEDINI KOME DUGUJU

'ORGANIZATORI ULTRE DUGUJU MI ČAK 400.000 KUNA' Vlasnik Pirotehnike Mirnovec nije jedini koji optužuje, a neki su se pak naplatili preko zadužnice

Franjo Koletić
 HANZA MEDIA

Prošlogodišnje izdanje festivala Ultra iza sebe je, čini se, uz pregršt zabave ostavilo i dugovanja. Tako barem tvrde vlasnici nekoliko tvrtki, koji kažu kako su svoj novac dobili tek nakon što su aktivirali zadužnicu ili uopće nisu dobili cijeli iznos, premda ga uporno traže već godinu dana.

Većina onih koji potražuju sredstva od prošlogodišnjeg organizatora Nikole Bušljete, vlasnika tvrtke Adria MM produkcija, nije bila raspoložena za razgovor. Dok se neki nadaju kako će i ove godine dobiti posao, drugi se boje negativnog publiciteta. Tako vlasnik tvrtke Eldra d.o.o., koja se bavi iznajmljivanjem profesionalne audio, video i rasvjetne opreme, Igor Dražić, kojeg se spominje kao jednog od onih koji se nisu uspjeli naplatiti, nije bio raspoložen za razgovor. Tvrtka Fest d.o.o, koja iznajmljuje pozornice, navodno se naplatila preko zadužnice, zbog koje su bili blokirani nekoliko tjedana. Direktor tvrtke Darko Tuček negira bilo kakvu blokadu, no o dugovanjima i zadužnicama nije želio govoriti. Oni koji su bili raspoloženi za razgovor rekli su nam samo kako se boje da svoj novac nikada neće vidjeti, ali da ne žele izlaziti s tim u javnost jer se boje da bi im to moglo štetiti poslu.

'Nemoćan sam'

Među onima koji se nisu do kraja naplatili je i tvrtka Mirnovec. Vlasnik te tvrtke Franjo Koletić jedini je odlučio javno istupiti - kaže kako mu je Bušljeta za vatromet platio oko 200 tisuća kuna, no ostao mu je dužan još 400 tisuća. Svoj novac, prilično je siguran, nikada neće vidjeti.

- Država me ne može zaštititi i zapravo sam nemoćan. Tvrtka Adria MM je navodno u blokadi, a kad sam Bušljetu pitao za ostatak novca, rekao je kako nije on ni za što kriv, da tuži druge ljude i da mu je žao. Ja od svega toga nemam ništa - pošteno sam odradio posao i nisam plaćen, a nije riječ o malom iznosu - kaže Koletić.

Nezavidna pozicija

Kaže kako je, bez obzira na sve, njegova tvrtka i ove godine poslala ponudu festivalu, koji organizira Joe Bašić. Počeli su neke pregovore, ali na kraju ništa nisu dogovorili. Novi posao nisu dobili, za stari nisu plaćeni. Franjo Koletić priznaje kako mu trenutno nije lako. S obzirom na to da mu je i Agrokor ostao dužan oko 600 tisuća kuna, trenutno je u poprilično nezavidnoj poziciji.

- Radili smo kao manijaci da na prošlogodišnjoj Ultri sve bude savršeno i ostali bez novca. Što mogu sad? Jedino doći s 15 šlepera i napraviti skandal, ništa više. Sve to me toliko uzrujava da se zaista bojim da mi živci ne popuste i napravim neku glupost - iskreno će Koletić.

Ovogodišnju Ultru organizira Joe Bašić, čija nam je glasnogovornica rekla kako on ne može komentirati probleme do kojih je došlo prije nego što je on preuzeo vodstvo festivala. Bušljeta, s druge strane, nije bio dostupan za komentar. Svi brojevi registrirani na tvrtku Adria MM produkciju jučer su bili isključeni. Na broj telefona koji smo dobili i koji navodno pripada Nikoli Bušljeti javio se muškarac koji je rekao kako to nikad anije bio njegov broj, te nas uputio da se javimo na uredske telefone, koji ne rade. Poslije se nije javljao na naše pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:28