OLUJA NA KVARNERU

Orkanska bura ruši stabla na širem području Rijeke, zatvorene neke dionice magistrale

Najjači udar bure u nedjelju na ovom području zabilježen ja na Krčkom mostu i to 168 kilometara na sat
 Damir Skomrlj/Cropix

Olujni i orkanski udari bure na širem riječkom području tijekom nedjeljnog jutra i ranog poslijepodneva uzrokovali su rušenje stabala i grana te oštećenja automobila, kao i manja oštećenja krovova.

Prema informacijama vatrogasaca, interveniralo se desetak puta, uglavnom zbog osiguranja krovova i limenih površina. Na Trsatu se srušilo stablo i oštetilo automobil te se prepriječilo preko ceste, pa su stablo morali ukloniti vatrogasci. I na području kompleksa Benčić je dio ograde s gradilišta bura nanijela na parkirani automobil, javljaju lokalni portali.

Najjači udar bure u nedjelju na ovom području zabilježen ja na Krčkom mostu i to 168 kilometara na sat, doznaje se od meteorološke stanice Rijeka.

Bura izaziva probleme u prometu na kvarnerskom području i zaleđu Rijeke. Tako je samo za osobna vozila otvorena autocesta Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, riječka obilaznica između Škurinja i Orehovice te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Krčki most.

U prekidu su trajektne linije od Brstove do Porozine na Cresu te Lopara na Rabu i Valbiske na Krku. Ne prometuju ni katamarani između Novalje i Rijeke te Malog Lošinja i Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:45