OTKRIVENA BIVŠA VLASNICA

Ormar pun kostura: Zemlju platila 15.000 kuna pa je Gradu Oroslavju prodala po enormnih 612.000 kn!

Gordana Jakopec je poduzetnica sa širokim spektrom djelovanja, imala je i studio za nokte
Viktor Šimunić
 Željko Hajdinjak/Cropix

Gordana Jakopec iz Oroslavja zna kako dobro zaraditi na nekretninama. Ona je osoba koja je Gradu Oroslavju zemlju za reciklažno dvorište prodala po gotovo 15 puta većoj cijeni od vrijednosti na koju je zemlju procijenio službeni procjenitelj.

Ona sama, doznajemo, tu je zemlju platila 15.000 kuna.

Kako je Jutarnji list već pisao, zagorski Grad Oroslavje platio je zemlju prije tri godine 612.000, a tek ju je onda dao procijeniti. Procjena sudskog vještaka bila je 15 puta niža. Dvije čestice, njegov je stručni sud, zajedno vrijede samo 44.000 kuna. HDZ-ov gradonačelnik angažirao je novog vještaka, a taj je zemljište procijenio na točno onoliki iznos koliki je Grad već i platio Gordani Jakopec.

Financijske nebuloze

Bila bi ovo samo jedna od klasičnih priča o punim ormarima kostura vlasti koja to više nije, da mladi gradonačelnik Oroslavja, Viktor Šimunić, nije odlučio svakodnevno češljati dokumente o financijskim transakcijama Grada iz mandata prije nego što će sam postati gradonačelnik.

- Nemam problem s tim da se zemlja kupuje privatnim novcem, a žao mi je prvih vlasnika koji nisu znali da će njihovo zemljište danas 'vrijediti"' više od 600.000 kuna. Sad je jedino važno istražiti je li bilo pogodovanja pri kupnji tog suludo precijenjenog zemljišta - poručio je Šimunić.

Zagorski gradić Oroslavje postao je tako sinonim za razotkrivanje financijskih nebuloza jedne gradske uprave koja je izgubila izbore, a iza sebe ostavila kosture, čija vrijednost svakim danom raste.

Nakon tonera za više printera nego zaposlenih koji su stajali 150.000 kuna i potom plaćenih, a nikad isporučenih laptopa, aktualna je cijena reciklažnog dvorišta. Čini se da je poljoprivredno zemljište Grad platio po cijeni građevinskog. Iako tu nema ni ceste, ni struje, ni vode, postignuta je cijena od 139 kuna po kvadratu, ukupno 612.000 kuna.

Prema zagorskom katastru, Gordana Jakopec sporne parcele 2885 i 4886 u naselju Stubička Slatina 2008. godine prodavateljici Višnji Novosel platila je 15.000 kuna.

Tko je Gordana Jakopec? Prema javno dostupnim podacima, riječ je o poduzetnici sa širokim spektrom djelovanja. Suvlasnica je i direktorica u stubičkoj mikro tvrtki GOF d.o.o, osnovanoj 1993., čiji je temeljni biznis morski ribolov. U međuvremenu je bila i vlasnica studija za nokte i turbo solarija Duga koji se ugasio.

Partner Gordani Jakopec u GOF-u je Jadran Karlo Dogan, kažu, kontroverzni zagorski poduzetnik. Tvrtka je s dvoje zaposlenih u 2019. godini ostvarila 1,4 milijuna kuna prihoda da bi u 20020. godini prihod pao za više od polovine tog iznosa.

Prodaja dionica

Jadran Karlo Dogan u medijima se spominjao kad je kontroverznom zagorskom poduzetniku, Ivanu Hudoletnjaku, pomogao doći do hotelskog poduzeća Matija Gubec. Pokušali smo kontaktirati Gordanu Jakopec, no nije se oglasila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 08:15