ODRADILI POSLJEDNJU VOŽNJU

ORYX taxi prestaje s radom: Ne želimo poslovati na način na koji posluju naši konkurenti

Dok se situacija na tržištu ne promijeni, mi u ORYX-u donijeli smo odluku o privremenom povlačenju iz navedene djelatnosti, stoji u priopćenju ORYX Grupe
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - ORYX Taxi odradio je u srijedu 28.3.2012.g. svoje posljednje vožnje do daljnjega, stoji u priopćenju iz ORYX Grupe.

ORYX taxi prestaje s radom, priopćila je Uprava ORYX grupe, navodeći kako ne znaju i ne žele poslovati na način na koji posluju njihovi konkurenti.

A posluju, piše u priopćenju, tako da ne plaćaju prekovremene sate zaposlenicima, ne izdaju račune, rade sa vozilima bez valjanih licenci za rad na području Grada Zagreba, rade s nekvalificiranim vozačima i formiraju cijene na tim osnovama.

Naime, ORYX grupa je u taksi djelatnost uložila više od 40 milijuna kuna, no nije uspjela pokriti troškove hladnog pogona kako je to planirala.

- Dok se situacija na tržištu ne promijeni, mi u ORYX-u donijeli smo odluku o privremenom povlačenju iz navedene djelatnosti počevši od 29.3.2012.g. Svjesni smo da to znači i gubitak licenci za obavljanje taksi djelatnosti u Zagrebu, no odlučimo li se u budućnosti ponovno pokrenuti istu, čekat ćemo trenutak kada će biti omogućeno natjecanje za dobivanje novih, navode iz ORYX-a.

Smatraju kako ne bi opstali poštujući pravila fer tržišne utakmice koja podrazumijeva kvalitetu usluge, sigurnost putnika, korektne cijene , a sve u okviru zakonskih normi.

- Umjesto 3 vozača morali bismo imati samo 2 vozača po vozilu i organizirati svakodnevni rad u smjenama u trajanju od po 12 sati prisiljavajući zaposlenike da rade u prosjeku 300 sati mjesečno, a istovremeno im ne isplaćivati prekovremene sate te naknade za rad noću, nedjeljom i blagdanima - poručuju u ORYX Taxiju i dodaju kako ne znaju i ne žele poslovati na takav način.

- ORYX Grupa nastavlja dalje sa svojim uspješnim radom u ostalim djelatnostima kroz koje je već ove godine stvorila brojna nova radna mjesta, a u idućih 3 mjeseca stvorit će ih još 20 - zaključuju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:33