IVAN PENAVA

‘Osim cijena, nakon uvođenja eura porasla je i plaća guvernera HNB-a Borisa Vujčića‘

Penava ocjenjuje da Hrvatima u 2023. neće biti bolje jer se država odrekla financijskih institucija, tvrtki, energetskog sektora i sela

Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ustvrdio je u srijedu da je nakon uvođenja eura osim cijena porasla i plaća guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića.

"Hrvatska narodna banka više nije samostalna institucija, ona je postala poslovnica u sklopu Europske središnje banke, guverner je činovnik ECB-a i njemu je od 1. siječnja plaća otišla gotovo tri puta gore", rekao je Penava na konferenciji za novinare u Saboru na kojoj se osvrnuo na inflaciju i rast cijena nakon uvođenja eura.

Vlada i premijer cijelo vrijeme su nas uvjeravali da uvođenjem eura neće doći do povećanja cijena i da će ojačati gospodarstvo i standard, no nažalost tome nije tako, dodao je i upitao što je sljedeće nakon što smo se odrekli hrvatske kune, hrvatska vojska, zastava ili nogometna reprezentacija?

Penava ocjenjuje da građanima u 2023. neće biti bolje jer smo se kroz godine odrekli financijskih institucija, tvrtki, energetskog sektora i sela. "Plenkoviću je bitna samo njegova slika i briselska karijera, (...) on želi poslušnike, a ne rješenja”, zaključio je.

U tom kontekstu najavljena rekonstrukcija Vlade, ustvrdio je Penava, bit će isključivo u službi opstanka Plenkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 12:19