PEĐA GRBIN

‘Osjećam li se izigrano što je Kovač plakao preda mnom hineći da su mu prijetili smrću? Ne, ali blesavo da‘

Ako mi moj kolega kaže da mu prijete, onda ja nemam što, nego svog kolegu podržati, izjavio je predsjednik SDP-a
Peđa Grbin u društvu Stjepana Kovača, arhivska fotografija
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je u subotu nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a akciju policije i USKOK-a u Čakovcu, gdje je uhićen SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač.

Upitan hoće li Kovač snositi sankcije, Grbin je rekao da je jedan segment cijelog slučaja neprimjeren.

- Pokušavalo se pokazati da je ovo sve jedan te isti slučaj, a to naprosto nije tako. Ne mogu reći da sam sretan načinom na koji je u petak postupilo Državno odvjetništvo, ali mogu reći da svatko tko je kriv za kaznena djela za to mora odgovarati, bez obzira iz koje je stranke, rekao je Grbin, a prenosi N1.

Dodao je kako očekuje da se postupci provedu protiv svih koji krše zakon, bez obzira na stranačku pripadost.

Novinari su predsjednika SDP-a pitali osjeća li se izigrano zbog Kovačeva poteza koji je u predizborno vrijeme u Grbinovoj prisutnosti čak i zaplakao zbog navodne prijetnje smrću za koju sada Uskok tvrdi da ju je zapravo inscenirao.

- Mi smo mu došli dati potporu i da smo u toj situaciji, to bih ponovno učinio, jer ako mi moj kolega kaže da mu prijete, onda ja nemam što, nego svog kolegu podržati. Prijetnja u političkom životu nije dopuštena.

Međutim, ako je ovo što se Kovaču stavlja na teret doista istina, a ja želim do okončanja postupka vjerovati da nije, onda se time kolege kojima se doista prijetilo dovode u jako nepovoljan položaj, jer će sutra svatko propitivati je li se ta prijetnja doista i dogodila i otežati im život i rad. Ako se to doista dogodilo, onda je to loše. Izigran? Ne, ali blesavo da, rekao je Grbin, dodavši kako postupak protiv njegova stranačkog kolege nikako nije ugodan osjećaj.

- Dok ne razgovaram s kolegom, ne mogu znati kakva će mu biti sudbina. Ja ću s kolegom Kovačem razgovarati, a nakon tog razgovora obavijestit ću stranačka tijela, a onda nakon toga i javnost, zaključio je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2021 13:24