DOŽIVJETI STOTU

Osječanku Maru Perić prije 100. rođendana iživcirala - Liga prvaka

- Recepta za dug život nema. Jela sam i lipo i ružno. I još sam tu - rekla je gospođa Mara

OSIJEK – Matija Perić iz Osijeka u subotu je proslavila svoj 100. rođendan, a tom prigodom velikom slavlju nje i njezine obitelji u osječkom restoranu Bendek pridružio se i gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je u ime grada slavljenici poklonio tortu i cvijeće.

Baka Matija, koja ima šestero djece te po desetero unučadi i praunučadi, obradovala se dolasku gradonačelnika, poručivši mu da ona dobro prati politiku i sve što se u politici događa. No, ipak joj je na prvome mjestu sport.

- Nema sporta koji će ona propustiti na televiziji. Neki dan se jako živcirala kada je igrao Bayern, ali kako je sve dobro prošlo i ona se smirila. Inače, ona nije ovisna o nikome, može se sama obući, podgrijati si hranu i ima super odnos sa svima nama – kazala je snaha Ankica, čija obitelj živi s bakom, na što je Matija dodala da joj od svih sportova ipak najdraži rukomet.

- Kada bih ostala bez TV-a bila bih u sutanju prodati i šporet da si mogu kupiti novi TV i gledati sport – dodala je baka Matija, koja je 2001. godine svoju kćer Kaju poslala iz kuće van, jer je ova za vrijeme Ivaniševićevog finala u Wimbledonu kazala kako Goran svaki put izgubi kada ona gleda meč.

- Što da kažem. Za dug život nema recepta. Jela sam i lipo i ružno, svašta sam proživjela i još sam tu – poručila je 100-godišnja Osječanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:22