NA ZAHTJEV BUJICE

OSJEČKA TELEVIZIJA O SKIDANJU 'BUDNICE' S YOUTUBEA Ovo je zabrinjavajuća poruka cenzure i skrivanja neugodnih činjenica o sudioniku političkog života

 
Igor Peternel, Stipo Mlinaric Ćipe, Miroslav Škoro i Zlatko Hasanbegović u Gračanima
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Osječka televizija medijima je uputila priopćenje vezano za skidanje njihove emisije 'Budnica' s YouTube kanala.

Na taj način su željeli izvjestiti javnost da je na zahtjev Bujice Z1 TV, emisija Budnica, urednika i voditelja Marka Ljubića s admiralom Davorom Domazetom Lošom, koja je emitirana 11.5. u 20 sati skinuta s YouTube kanala zbog navodne povrede autorskog prava na video materijal u kojemu Miroslav Škoro, Igor Peternel i Zlatko Hasanbegović polažu vijenac u Gračanima, a kojom prilikom se Igor Peternel nije znao prekrižiti.

Naglašavaju da je isti video materijal bio danima u fokusu vodećih hrvatskih medija i da je i sada dostupan na njihovim televizijskim i internetskim platformama, kao i na službenoj Facebook stranici Miroslava Škore.

Ističu kako im je neshvatljivo da se Bujica Z1 TV odlučila na ovakav zahtjev, koji, iako pokriven službenom pričom o autorskim pravima, zapravo nosi krajnje zabrinjavajuću poruku cenzure, skrivanja neugodnih i kompromitirajućih činjenica sudionika političkog života i šalje krajnje nedemokratsku poruku.

- Žalimo što je došlo do toga, ispričavamo se gledateljima i svima vama, koji ste iskazali interes za emisiju koja je u samo nekoliko sati imala više od 10.000 pregleda na YouTube kanalu. Ova blokada bit će nam dodatni poticaj da ustrajemo na projektu Budnice i dokinemo monopol na “istinu” u medijskom prostoru na koji nitko nije pretplaćen niti na njega ima ekskluzivitet.

Već sutra u 20 sati Budnica donosi nastavak razgovora s admiralom Domazetom Lošom.

Cijeli slučaj prokomentirao je i Velimir Bujanec.

- Smiješno mi je bilo što komentirati, a posebno priopćenja nalik Sovinima, koja sastavljaju HDZ-ovi mistrije. O autorskim pravima Bujice brine se profesionalni tim, koji je u konkretnom slučaju uočio neovlašteno korištenje naše snimke, bez navođenja izvora ili prethodno ishođene suglasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:55