TURBO FOLK DOGAĐAJ

Osječki gradonačelnik o cajkama: ‘Osijek neće biti središte za turbo-folk parade, moraju postojati neki kriteriji‘

Smatram da Osijek ne treba biti središte za turbo-folk parade, pojasnio je Radić.

Ivan Radić

 Marko Mrkonjić/Cropix

Dosadašnji predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham (HNS) u utorak je razriješen dužnosti, a za novog predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Tihomir Florijančić (HDZ), profesor osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti.

Ham je podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća zbog osobnih razloga, budući da uskoro preuzima dužnost intendanta osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), čiji je jedini vlasnik i osnivač Grad Osijek.

Na dosadašnjem radu na čelnoj dužnosti osječkog Gradskog vijeća zahvalili su mu se gradonačelnik Ivan Radić, kao i novi predsjednik Florijančić.

Gradonačelnik Radić također je odgovarao na upite oporbenih vijećnika pa tako i na pitanje zašto je nedavno zabranjen turbo-folk koncert, koji je bio najavljen u gradskoj dvorani "Zrinjevac".

Radić je kazao da nikakav koncert nije zabranio, jer da bi nešto bilo zabranjeno to prethodno treba biti potpisano i dogovoreno, a s agencijom koja je najavila koncert Grad Osijek nije ništa potpisao niti dogovorio.

Gradonačelnik Radić: Osijek neće biti središte za turbo-folk parade

"U trenutku kad pokušavamo promijeniti imidž grada za kojeg se govorilo da je grad slučaj, grad u izolaciji, iz kojega ljudi samo iseljavaju, događa se trenutak da se turbo-folk koncert koji Pula ne želi, pokušava premjestiti u Osijek, kao rezervnu opciju. Stao sam u zaštitu imidža svoga grada, jer smatram da Osijek ne treba biti središte za turbo-folk parade", pojasnio je Radić.

Smatra da to i nije pitanje zabrane, nego pitanje izbora i kriterija, te da u Osijeku ima mjesta za sve, ali i da u Osijeku sve ima svoje mjesto. "Neki kriteriji se moraju znati", dodao je.

"Jeste li se pitali mogu li u osječkom HNK-u nastupati turbo-folk pjevači ili zašto toga nema na HRT-u, kao javnom servisu, u udarnim terminima? To je nešto što se zove kriterij, i tako želimo pozicionirati Osijek. Pravo na izbor ima svatko, nikome se ništa nije zabranilo. Ne branimo ljudima da slušaju što žele, ali za sve u životu treba postojati neki kriterij", poručio je osječki gradonačelnik.

Odgovarajući na kritike Domovinskog pokreta o zastoju radova na projektu obnove tramvajske infrastrukture, Radić je izvijestio da se na tom projektu, vrijednom 267 milijuna kuna, radovi nastavljaju i da će biti završeni u predviđenom roku, uključujući i obnovu tramvajskih stajališta.

Većinom glasova Vijeće je usvojilo izvješće o radu gradonačelnika u drugom polugodištu 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:33