ŽARIŠTE KORONE

Osječki stožer upozorio na još jednu ružnu pojavu koja se širi Slavonijom: ‘Ljudi, to nije dobro‘

Policija je na dojavu građana na području Đakova obavila i jednu provjeru kršenja samoizolacije koja se pokazala točnom
KBC Osijek
 Ivan Peric/CROPIX

Na području Osječko-baranjske županije nakon testiranja potvrđeno je 12 novopozitivnih na koronavirus, rekao je u petak na konferenciji za novinare načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Goran Ivanović te osudio pojavu stigmatizacije oboljelih u malim sredinama.

U proteklih 24 sata u osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 175 uzoraka, od čega je 12 uzoraka bilo pozitivno na koronavirus. Šest slučajeva je iz Osijeka, četiri iz Đakova i dva iz Dalja.

- S obzirom da smo nedavno ukinuli rad COVID ambulanti, od četvrtka je aktiviran mobilni tim za koji smatramo da je puno operativniji jer brzo može otići na mjesto događaja, uzeti uzorke i donijeti ih na testiranje - izjavio je Ivanović.

Upozorio je da je u nekoliko zadnjih dana šire razmjere poprimila pojava stigmatizacije osoba koje su pozitivne na koronavirus, posebice u malim sredinama.

- To nije dobro, ne treba širiti neprovjerene informacije, nego treba stvar prepustiti struci koja prati situaciju - dodao je.

U samoizolaciji 1864 osobe, bit će komplicirano s provedbom glasovanja

Na upit ima li nekih posebnih uputa građanima za nedjeljne izbore, Ivanović je rekao kako je Izborno povjerenstvo 4. izborne jedinice dobilo jasne upute Državnog izbornog povjerenstva kako u ovoj situaciji provesti glasanje kad je riječ o osobama u samoizolaciji.

- Bit će vrlo teško jer je takvih osoba 1864. Proces odlaska kod svih njih bit će vrlo kompliciran, ali nadam se da će svi dobiti priliku glasati - zaključio je Ivanović.

Na području županije trenutačno je 209 pozitivnih, u KBC-u je hospitalizirano 27 osoba od kojih nijedna nije na respiratoru. U samoizolaciji su 1864 osobe, od toga je 207 novih slučajeva u odnosu na četvrtak.

Policijski djelatnici su na dojavu građana obavili jednu provjeru kršenja samoizolacije koja se pokazala točnom, a riječ je o slučaju na području Đakova. Obavljeno je samoinicijativno 56 provjera, pri čemu nije utvrđeno kršenje, rekao je Ivanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:12