DVORSKI PLES

Osječko-baranjska županija: Nakon dvije godine maturanti ponovno plešu quadrillu

Ispraćaj maturanata će, osim u Osijeku, biti organiziran u Belom Manastiru, Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama.

Quadrilla/Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, maturanti Osječko-baranjske županije ponovno će u srijedu, 25. svibnja obilježiti završetak srednjoškolske izobrazbe francuskim dvorskim plesom quadrillom, izvijestili su u ponedjeljak organizatori.

Na konferenciji za novinare pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul rekla je kako je to 16. put da županija organizira ispraćaj maturanata, a quadrillu će ove godine plesati 2410 maturanata, od kojih 1482 u Osijeku.

Dodala je kako će ispraćaj maturanata, osim u Osijeku, biti organiziran u Belom Manastiru, Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama.

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Vladimir Ham rekao je kako Osijek ponovno sudjeluje u toj manifestaciji financiranjem glazbenog programa za maturante, koji će, nakon plesa quadrille, biti organiziran na lijevoj obali Drave.

Vjerujem da ćemo se ponovno zadržati na lijepim slikama civiliziranog slavlja, bez incidenata, jer tako je kod nas već godinama, istaknuo je Ham.

Dožupan Josip Miletić rekao je kako je 2410 maturanata broj na koji su u županiji ponosni, kao i na njihovo školovanje kojim završavaju jednu etapu u životu i otvaraju novu.

Quadrillu će i ove godine obilježiti milenijska fotografija, koju će s vatrogasne platforme snimiti fotograf Šime Strikoman.

Kako je istaknuto, ta je manifestacija u Osijeku počela 2005. godine, a za ovogodišnji ispraćaj maturanata iz županijskoga i osječkoga gradskog proračuna izdvojeno je 250 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:42