VAŽILE BI DO BOŽIĆA

Osječko-baranjski stožer traži strože mjere za škole, crkve, kina, društvene domove...

Više detalja o svemu predstavnici županijskog stožera iznijet će u petak na konferenciji za javnost
Klinički bolnički centar Osijek
 Ivan Peric/Cropix

Kontinuirano velik broj zaraženih te preminulih osoba uslijed pandemije koronavirusa nagnale su Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije da od Nacionalnog stožera zatraži donošenje novih, strožih, mjera za područje ove županije.

Tako će se tražiti da sve srednje škole prijeđu na nastavu po modelu C, odnosno na online nastavu, dok bi se u osnovnim školama kombiniralo. Učenici od 1. do 4. razreda i dalje bi išli u školu po modelu A, odnosno na nastavu u školskim zgradama, a od 5. do 8. razreda kombinirano - dva tjedna u školu, dva tjedna online.

Nadalje, preporuka je i za kazališne, kino i druge umjetničke predstave da se broj gledatelja ograniči na maksimalno 50, dok bi u crkvama tijekom vjerskih obreda u zatvorenim prostorima ograničenje bilo - jedna osoba na 4 četvorna metra neto prostora.

Gradovima i općinama na području županije preporučilo bi se da do daljnjega obustave iznajmljivanje društvenih domova u njihovom vlasništvu za sve vrste okupljanja. Ukoliko ih Nacionalni stožer odobri ove bi se mjere primjenjivale najmanje do 24. prosinca.

Više detalja o svemu predstavnici županijskog stožera iznijet će u petak na konferenciji za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:50