POTPORA

Osnivač udruge Franak Božo Ivošević snimio spot podrške Radovanu Dobroniću

Spot sam napravio i financirao ja kao fizička osoba i za sve imam račune, kaže Ivošević
Radovan Dobronić
 Goran Mehkek/Cropix

Vrhovni sud će se na današnjoj općoj sjednici koja počinje točno u podne tajnim glasanjem izjasniti o svih pet kandidata koji su se javili na javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda.

Ovaj tjedan, uoči sjednice Vrhovnog suda, na kanalu You Tube pojavio se neobičan spot u kojem muškarac koji kaže da se zove Božo Ivošević daje javnu podršku sucu Trgovačkog suda u Zagrebu, Radovanu Dobroniću, kojeg će šef države Zoran Milanović predložiti Saboru za predsjednika Vrhovnoga suda.

U spotu muškarac izgovara nekoliko rečenica u kojima objašnjava da Dobronićevu kandidaturu podupire jer ga smatra jednim od najkvalitetnijih sudaca u hrvatskom pravosuđu, sucem besprijekorne prošlosti i velikog ugleda i izražava nadu će biti izabran. U vrlo jednostavnom spotu pojavljuju se i dvije fotografije suca Dobronića.

Utvrdili smo da je muškarac iz spota Božo Ivošević jedan od ključnih pokretača udruge Franak, osnovane 2011. Nazvali smo ga i upitali zašto se odlučio na objavu spota i tko to sve financira.

"Spot sam napravio i financirao ja kao fizička osoba iako će i Udruga franak dati javnu podršku Dobronićevoj kandidaturi. Njegove dvije fotografije kupio sam od fotografske agencije, platio montažera, platio objavu na You Tubeu i Facebooku i za sve to imam račune.

Učinio sam to iako nema previše novca, radim kao domar u dječjem vrtiću, ali suca Dobronića iznimno cijenim i smatram da ga trebam podržati zbog njegove stručnosti, dosljednosti i hrabrosti te kao suca koji je donio povijesnu presudu u slučaju švicarac. Uvjeren sam da bi bio izvrstan sudac Vrhovnoga suda i njegov predsjednik", kazao nam je. Ističe da je u ime udruge Franak bio i svjedok na sudu.

Na pitanje je li se konzultirao s Dobronićem oko spota Ivošević nam je kazao da je suca nazvao i obavijestio da namjerava objaviti spot, ali da mu je Dobronić rekao da se u njegovu odluku ni na koji način ne želi miješati i da je to Ivoševićeva osobna stvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:43