PORUKE MRŽNJE

Osnovana Facebook grupa podrške liječniku koji je iz ordinacije istjerao pacijenta srpske nacionalnosti s moždanim udarom

VRHOVINE - "Podrška dr. Mujkanoviću - odbijamo pružiti medicinsku pomoć Srbima" grupa je na Facebooku koja ima već 321 člana, a kojom dominiraju poruke mržnje i nacionalne netrpeljivosti.

Čelnici općine Vrhovine, podsjećamo, optužili su početkom rujna prošle godine dr. Mujkanovića , liječnika Opće prakse u Domu zdravlja Otočac, da je prekršio Hipokratovu prisegu jer je odbio pružiti traženu medicinsku pomoć pacijentu srpske nacionalnosti Bošku Radiću iz Vrhovina, kojega su susjedi u otočački Dom zdravlja dovezli sa simptomima moždanog udara. Moždani udar Radiću je naknadno dijagnosticiran u bolnici u Ogulinu.

- Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama gamadi vrhovljanska! Skinut ću vam ja kokarde s glave obojici. Što ćete kad ste rođeni kao četnici! Hoćete li možda zapjevati vojvodu Sinđelića ovdje? Marš van! - riječi su kojima je iz svoje ordinacije Mujkanović potjerao bolesnog Radića, te zbog njih zaradio prekršajnu prijavu. Dr. Mujkanović je naknadnim priopćenjem demantirao tvrdnje da je Radića diskriminirao na nacionalnoj osnovi.

- Potpora dr. Mujkanoviću jer je unatoč medijskom udbaškom monopolu imao karaktera i dosljednosti prizeljiti tog bahatog smrdina koji uostalom dolazi iz mjesta odakle permanentno stižu svakojake smrdske provakacije naspram ostatka hrvatskih građana. I kao rezime, želim još podvući i upitati što taj smrdin ima tražiti kod doktora kad mu je mjesto kod veterinara - samo je jedan od brojnih postova uvredljivog sadržaja kojeg je objavio osnivač ove Facebook skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:21