EPIDEMIJA

Osnovna škola u Gospiću kreće na online nastavu: ‘Zaraženo 30 školaraca i 7 nastavnika‘

Jučer su dobili suglasnost za provođenje nastave na daljinu za šest dana za učenike u matičnoj školi.
Ilustracija
 Tom Dubravec/Cropix

Učenici Osnovne škole "dr. Jure Turić" u Gospiću od danas nastavu prate online, a tako će ostati do kraje tjedna, kao i čitav tjedan. S obzirom na neradni ponedjeljak i utorak, ukupno će preko interneta nastavu pratiti šest radnih dana. Ravnatelj Ivica Radošević nam je iznio zabrinjavajuće brojke, imaju sedmero zaraženih nastavnika, više od 30 zaraženih učenika, te je u samoizolaciji trenutno oko 220 učenika od ukupno 750, odnosno čitavih devet razrednih odjeljenja te pojedini učenici po ostalim razredima. Ovaj režim se odnosi na sve razrede, dakle od prvog do osmog.

- Na prijedlog epidemiologa smo uputili zahtjev Stožeru civilne zaštite Ličko-sensjke županije i Gradu Gospiću kao osnivaču škole i jučer smo dobili suglasnost za provođenje nastave na daljinu za šest dana za učenike u matičnoj školi, dok se nastava uživo i dalje provodi u četiri područne škole, te u Osnovnoj glazbenoj školi - rekao je za Jutarnji list ravnatelj škole, Ivica Radošević.

Navodi da su u dogovoru sa sportskim klubovima na području grada, te u nijednom klubu učenici osnovnoškolske dobi neće imati treninge ni utakmice kako bi se spriječilo širenje virusa. Na ruku im ide, kaže ravnatelj, što su pred njima dva vikenda, od čega ovaj prvi ima i dva vezana praznična dana, pa se nada boljoj situaciju nakon tog perioda.

Nacionalni Stožer u suradnji s Ministarstvom prosvjete za sada još uvijek samo prati situaciju oko pandemije u školama, te je online nastava za sada samo opcija. U ovom trenutku nastava online odvija se selektivno za odjeljanja čija su učenici u samoizolaciji, a nastavnici je provode iz škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:16