KOMENTAR

‘Osobni touch‘ na račun građana: Priču o 5 mirisa za 36 ministara ni klinci ne bi prodali starcima

Kako se to kupuje na osobnu karticu, a onda traži da te poklone, za koje je htio da nose osobni touch, baš njegovu notu, plate građani
Marko Pavić
 Goran Mehkek/Cropix
Objavljeno: 22. srpanj 2020. 17:45

Mora da je tih pet sretnika, nepoznatih kohezijskih ministara bilo oduševljeno kada su diplomatskom poštom dobili poklone iz Hrvatske. Hugo Boss i Calvin Klein. To im je Hrvatska poklonila za ljetno sjećanje. Zahtjevnog zadatka za oproštaj primio se dosadašnji ministar Marko Pavić, osobno je otišao u šoping i izabrao mirise za pet ministara. Osobno jer je skroman i jer je htio dati osobnu notu svemu. Ali, zašto samo pet, što je s drugima? I zašto Boss, a ne Guerlain? Kenzo nije dobar? Gaultier? Abercrombie & Fitch je samo za napucane klince? Old Spice? Što fali Denimu? Čovjek mora da je dobar poznavatelj mirisa i vjerojatno Hrvatska mora biti sretna što nije otišao u neki niche dućan i tamo kupovao ministrima ono što si mogu kupiti i sami, neki parfem ili toaletnu vodicu koja se ne proizvodi u Hrvatskoj, a treba ih podsjećati na Hrvatsku.

No, ministar Pavić je odlučio baš mirise poklanjati kolegama ministrima drugih zemalja. Iako većinu nije imao prilike viđati u posljednje vrijeme pa ni sam procjenjivati koji ministar nosi kakav parfem.

Naravno da je cijela tema suluda, ali riječ je o ministru Marku Paviću. Zahvaljujući otkriću Telegrama, saznali smo da je ministar, kao da priprema neki tulum za dva najbolja frenda, kupio 36 butelja vina, četiri toaletne vodice i jedan parfem iz dvije tvrtke, dvije skupe kemijske olovke, a sve to platio svojom karticom. I onda, a to je najbolje u cijeloj priči, tražio da mu to vrate hrvatski građani, oni kojima su zbog Covida-19 padale plaće, oni koji su gubili poslove ili koji su, ako su Zagrepčani, morali popravljati svoje potresom devastirane stanove.

- S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poklone poslati poštom. Ja sam osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali - rekao je Marko Pavić u kamere objašnjavajući na što je potrošio sedam tisuća kuna.

Tvrdi da je riječ o poklonima za 26 ministara. Iz te je grupe izdvojio petoricu koji su dobili mirise. Izabrao je 18 njih koji su dobili tramince, šest ih je dobilo Dingač, a 12 njih Postup. Kako se to odluči, tko će dobiti koje vino? U kameru je još dodao i kravate i marame kao dio tih poklona. Mora da su bile na sniženju, ne stane to u sedam tisuća kuna.

I kako se to kupuje na osobnu karticu, a onda traži da te poklone, za koje je htio da nose osobni touch, plate građani. Ako je osobni znak pažnje, onda neka plati svojom karticom, a ne zove upomoć. Ako nema razloga za osobne poklone, onda neka ih ne prebacuje na naš račun, neka ne glumi facu tuđim novcem, bez obzira koliko malen ili velik bio taj iznos. Uostalom, nema, ali baš nikakvog razloga da Ministarstvo kojem je Pavić podnio račun nije obavilo tu kupovinu službeno, a ne da se dojučerašnji ministar mora blamirati i da svi mislimo kako nije riječ o nekom tulumu koji si je organizirao, a sada trošak uvaljuje nama. Jer, jednostavno, ova priča s osobnim touchem i kupovinom pet mirisa za 36 ministara ne prolazi. To ni klinci ne prodaju starcima, a on sam za sebe kaže da znamo kako je bio skroman. Eto, baš vidimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:53