MILINOVIĆ POD PALJBOM

'Osramotio nas je i vraća nas u doba Sanadera'

 Goran Mehkek / Hanza Media

Bez obzira na to o kakvim se izborima radilo i koga se biralo, pitanje svih pitanja u Lici je: Jesi li za Dadu ili si protiv Dade? Dado je Darko Milinović koji, iako je godinama u vrhu nacionalne politike, nikada nije ispustio konce upravljanja Ličko-senjskom županijom ili, bolje rečeno, ljudima koje njome upravljaju.

Tako je u još uvijek aktualnom mandatu predsjednik Županijske skupštine, a u kampanji je za ličkog župana. Nije to planirao, jer je aktualni župan Milan Kolić trebao opet na izbore, no u posljednji je trenutak odustao. Milinović je na službenoj konferenciji rekao kako su razlozi zdravstvene prirode te da kandidaturu preuzima on osobno. Oporba je lansirala verziju kako Milinović nije po ukusu Andreja Plenkovića, pa si ovako osigurava nastavak političke moći. On sam jučer nam je izjavio da mu se aktualni župan požalio kako želi više vremena provoditi s obitelji, pa je on uskočio.

- Nismo imali drugog afirmiranog kandidata, a dosta je ljudi tražilo da se uključim. Prihvatio sam jer imam iskustvo, kontakte i da mogu pridonijeti razvoju Like - rekao je Milinović, koji ne sumnja da će dobiti ove izbore.

Pivar sve jači

No, ovaj put ni Milinović i njegov HDZ se neće izborima prošetati samo tako, u Gospiću im prijeti najljući protukandidat, poznati pivar Karlo Starčević koji je, iako je predsjednik HSP-a, okupio jaku nezavisnu listu i napada glavni lički grad koji je zamalo osvojio prije četiri godine. U prikrajku je i SDP, koji se posljednjih godina osililo, pa puca po Milinoviću iz svih oružja. Na jučerašnjoj konferenciji predsjednik GO-a Nikola Maras optužio je Milinovića za štošta, od toga da Liku vodi natrag u vrijeme Ive Sanadera do toga da reketari ličke obrtnike i poduzetnike šaljući im uplatnice, valjda da financiraju HDZ. No, ono što je Liku diglo na noge, a, kako kažu SDP-ovci, osramotilo u ostatku države jest naputak ponašanja na HDZ-ovu skupu koji je prije nekoliko dana održan u Gospiću. U njemu se navodi da se u dvoranu mora doći najmanje pola sata prije događaja, odjenuti se prikladno i jednoobrazno. Po svakom autobusu mora doći pet zastava, a barjaktari se određuju na putu do Gospića.

“Gospić gazi sve”

- Kada se u dvorani pojavi on, Pjer i Šutić ustanite sa svojih sjedala, barjaktari neka razviju zastave, svirat će pjesma ‘Gospić gazi sve’, ona ista kada je Sanader dolazio, prionite dugom aplauzu, sve dok On ne prođe parketom i aplaudirajte sve dok ne sjedne. Kada počne svirati himna, pjevajte iz svega glasa i obavezno ruka na srcu. Kada voditeljica najavi dame i gospodo, pozdravite ‘čovjeka koji Zna kako’, brzo ustanite s mjesta i krenite u dugi aplauz, i počnite jako skandirati Dado, Dado, Dado... - navodi se u naputku.

Milinoviću se trebalo skandirati stalno, prekidati mu govore te ga dozivati čak i kad sjedne, a pozdravljati kada bude blatio protivnike uz obavezni domoljubni štih.

- Iako je u utorak radni dan, poželjno je ostati u gradu, jer svi koji radite u gradovima i općinama i županiji ne trebate dolaziti rano na posao. Najbolje vam je otići u PUB. Očekujemo da ćete se pridržavati uputa i da će on na kraju biti zadovoljan - zaključuje nepoznati autor.

Darko Milinović tvrdi da mu je ovo netko smjestio te odbija komentiranje.

- To je ispod higijenskog minimuma za bilo kakav komentar - rekao nam je i odbio komentirati optužbe SDP-ovaca, rekavši samo da im želi sve najbolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:55