STOŽERI ODLUČUJU

Ostaje li nastava i idući tjedan online? Doznajemo dokad županije moraju donijeti konačnu odluku

Da bi se učenici od ponedjeljka trebali vratiti na nastavu u škole, mišljenja je Zvonimir Šostar iz Zavoda ‘Dr. Andrija Štampar‘
 Ilustracija/Luka Gerlanc/CROPIX

Odluka o modelu nastave u idućem tjednu očekuje se tijekom četvrtka, a prema trenutnim informacijama, ona bi trebala biti donijeta na razini lokalnih stožera i u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

To znači da bi županije u dogovoru s lokalnim stožerima najkasnije do petka u podne trebale službeno izvijestiti svoje škole o modelu nastave od 8. studenoga.

Da bi se učenici od ponedjeljka trebali vratiti na nastavu u škole, mišljenja je Zvonimir Šostar iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

- Što se škola tiče, imamo drastičan porast depresije. Prvi put imamo liste čekanja u našoj službi za mentalno zdravlje. Još nije vrijeme da se u cijelosti kreće na online nastavu. Kad imate normalnu nastavu, kad se djeci omogući druženje s vršnjacima, tad je ipak situacija za njih bitno bolja - izjavio je Šostar za N1.

Kako prenosi portal Srednja.hr, stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije među prvima je donio odluku da se učenici od ponedjeljka vraćaju u školske klupe, ukoliko takvu odluku donesu škole.

- Svaki ravnatelj u suradnji s lokalnim stožerom i uz suglasnost osnivača odlučuje o modelu - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac za Kanal RI.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja od početka pandemije zagovaraju stav regionalnog pristupa, odnosno donošenja odluka ovisno o epidemiološkoj situaciji u pojedinoj županiji ili školi.

I u Gradu Zagrebu imaju interni stav da je zatvaranje škola posljednja mjera koju treba uvesti. Ipak, svoju će odluku donijeti u konzultaciji sa stožerom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:47